
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.
Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makowiec japoński
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Piernik świąteczny
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Boczek pieczony
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (7)
2887 dni temu
Piec pod przykryciem czy bez?
Odpowiedz
2884 dni temu
Bez przykrycia ;)
3902 dni temu
Gościu, tak, papryczkę siekamy :)
Odpowiedz
3902 dni temu
Czy papryczkę trzeba posiekać?
Odpowiedz
4047 dni temu
Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)
Odpowiedz
4051 dni temu
Mój się właśnie marynuję :)
Odpowiedz
4150 dni temu
Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.
Odpowiedz