Kurczak z chili
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.

Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • CzarnyBez CzarnyBez
    157 dni temu
    Piec pod przykryciem czy bez?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    154 dni temu
    Bez przykrycia ;)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1172 dni temu
    Gościu, tak, papryczkę siekamy :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1172 dni temu
    Czy papryczkę trzeba posiekać?

    odpowiedz

  • Magika Magika
    1318 dni temu
    Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)

    odpowiedz

  • Sylwia Sylwia
    1321 dni temu
    Mój się właśnie marynuję :)

    odpowiedz

  • Kamil Kamil
    1420 dni temu
    Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram