
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.
Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.
Komentarze (7)
1896 dni temu
Piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
1893 dni temu
Bez przykrycia ;)
2911 dni temu
Gościu, tak, papryczkę siekamy :)
odpowiedz
2912 dni temu
Czy papryczkę trzeba posiekać?
odpowiedz
3057 dni temu
Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)
odpowiedz
3061 dni temu
Mój się właśnie marynuję :)
odpowiedz
3159 dni temu
Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.
odpowiedz
zobacz wszystkie