Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.
Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Indyjski kurczak chili
Aromaty trawy cytrynowej, kolendry i imbiru. Spróbuj tego idealnego kurczaka!
Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
Ziemniaki doskonale nadają się do faszerowania. Spróbuj ich w połączeniu z pikantnym chili, z dodatkiem aromatycznego sera cheddar.
Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
Pyszne i chrupiące ziemniaczki obtoczone klejącym, ostrym sosem w stylu azjatyckim. Ciężko wyobrazić sobie lepszą przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Domek z piernika
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Wigilijny makowiec
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2581 dni temu
Piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
2578 dni temu
Bez przykrycia ;)
3596 dni temu
Gościu, tak, papryczkę siekamy :)
odpowiedz
3597 dni temu
Czy papryczkę trzeba posiekać?
odpowiedz
3742 dni temu
Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)
odpowiedz
3746 dni temu
Mój się właśnie marynuję :)
odpowiedz
3844 dni temu
Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.
odpowiedz