Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.
Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.
Zobacz podobne
przepisy
Indyjski kurczak chili
Aromaty trawy cytrynowej, kolendry i imbiru. Spróbuj tego idealnego kurczaka!
Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
Ziemniaki doskonale nadają się do faszerowania. Spróbuj ich w połączeniu z pikantnym chili, z dodatkiem aromatycznego sera cheddar.
Chili con carne z wędzonym boczkiem
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
Pyszne i chrupiące ziemniaczki obtoczone klejącym, ostrym sosem w stylu azjatyckim. Ciężko wyobrazić sobie lepszą przekąskę!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
- Schab w sosie paprykowym
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Kurczak z sosem paprykowym
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Indyk ze szparagami
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Zapiekanka ziemniaczana
- Tortilla de patatas z warzywami
- Pieczona ciecierzyca na słono
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Rolada makowa
- Sernik krakowski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Podudzia indyka z marchewką
- Kurczak z chili
- Orzechowe babeczki
- Galettes z grzybami i szynką
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Pstrąg łososiowy z orzechową fasolką
- Kaczka na chrupiąco z karmelizowanymi jabłkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2522 dni temu
Piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
2519 dni temu
Bez przykrycia ;)
3537 dni temu
Gościu, tak, papryczkę siekamy :)
odpowiedz
3538 dni temu
Czy papryczkę trzeba posiekać?
odpowiedz
3683 dni temu
Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)
odpowiedz
3687 dni temu
Mój się właśnie marynuję :)
odpowiedz
3785 dni temu
Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.
odpowiedz