Kurczak z chili

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników robimy marynatę (mieszamy wszystkie składniki w miseczce). Powstałą marynatą dokładnie nacieramy kurczaka i odstawiamy go w chłodne miejsce co najmniej na 2 godziny (a najlepiej na całą noc).

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, kurczaka układamy piersiami do dołu w naczyniu do pieczenia i polewamy marynatą.

Pieczemy go mniej więcej 1 godzinę i 20 minut. W trakcie pieczenia kurczaka polewamy płynem, który zbiera się w formie do pieczenia. Podajemy go z ryżem jaśminowym posypanym posiekaną kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • CzarnyBez CzarnyBez
    2857 dni temu
    Piec pod przykryciem czy bez?

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2854 dni temu
    Bez przykrycia ;)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3872 dni temu
    Gościu, tak, papryczkę siekamy :)

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    3872 dni temu
    Czy papryczkę trzeba posiekać?

    Odpowiedz

  • Magika Magika
    4017 dni temu
    Pyszności... proste i pyszne. Polecam gorąco :)

    Odpowiedz

  • Sylwia Sylwia
    4021 dni temu
    Mój się właśnie marynuję :)

    Odpowiedz

  • Kamil Kamil
    4120 dni temu
    Pyszność,kura na ostro to dopiero pyszne danie,niedługo zrobię takiego kuraka.

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl