Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oliwy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy mięso i smażymy. Pietruszkę siekamy i dodajemy do mięsa. Mięso doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem. Czosnek kroimy w plasterki i dorzucamy do mięsa. Smażymy, od czasu do czasu mieszając. Dolewamy passatę pomidorową i mieszamy.
Krok 2: Wydrążamy papryki
Mozzarellę kroimy w plastry. Ricottę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Z papryk odkrawamy górną część (zachowujemy). Wydrążamy środek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3: Pieczemy papryki
Na dnie papryk nakładamy farsz, następnie warstwę ricotty, a później mięsa. Na wierzch kładziemy plastry mozzarelli i posypujemy startym serem grana padano. Papryki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut. Upieczone papryki posypujemy startym serem grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
Jesienne i kolorowe danie, które fantastycznie wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje.
Nadziewana papryka w sosie pomidorowym
Aromatyczna pieczona papryka wypełniona mięsnym farszem i polana gęstym sosem. Doskonała na obiad lub przyjęcie!
Papryka faszerowana z oliwkami
Mięso, warzywa, ser i przyprawy – kilka prostych składników wystarczy, by stworzyć potrawę w prawdziwie greckim stylu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
- Spaghetti z soczystymi pulpecikami
- Pulpety z sosem cynamonowo-pomidorowym
- Pappardelle ragout bianco według Karola Okrasy
- Klops z jajkiem
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Imam bayildi – nadziewane bakłażany
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Leczo
- 3 sposoby na lunchbox
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Faszerowana pizza z grilla
- Faszerowane papryki na Halloween
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Lahmacun, czyli pizza w stylu tureckim
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Mięsno-serowe empanadas z warzywami
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Czekoladowe ciastka whoopie pies
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Korzenny kompot ze śliwek – przepis
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Makaron chow mein z woka
- Jajka po turecku z chlebkami z patelni
- Kaszotto kokosowe z klopsikami z mięsa mielonego z warzywami i kozim serem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2611 dni temu
cukinia, szpinak.
odpowiedz
2614 dni temu
Nie rozumiem czemu nazwaliaście to "Lasagne w papryce" jak nie ma tu lasagne ,ani beszamelu. Czegoś co nakieruje na to danie. Zwykła papryka faszerowana. Na pewno bardzo smaczne,ale nazwa tak bardzo nietrafiona.
odpowiedz
2616 dni temu
Bardzo fajny przepis zrobiłam dziś na obiad i jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystko wyszło super i pszepysznie ☺
odpowiedz