Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oliwy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy mięso i smażymy. Pietruszkę siekamy i dodajemy do mięsa. Mięso doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem. Czosnek kroimy w plasterki i dorzucamy do mięsa. Smażymy, od czasu do czasu mieszając. Dolewamy passatę pomidorową i mieszamy.
Krok 2: Wydrążamy papryki
Mozzarellę kroimy w plastry. Ricottę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Z papryk odkrawamy górną część (zachowujemy). Wydrążamy środek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3: Pieczemy papryki
Na dnie papryk nakładamy farsz, następnie warstwę ricotty, a później mięsa. Na wierzch kładziemy plastry mozzarelli i posypujemy startym serem grana padano. Papryki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut. Upieczone papryki posypujemy startym serem grana padano.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
3002 dni temu
cukinia, szpinak.
Odpowiedz
3005 dni temu
Nie rozumiem czemu nazwaliaście to "Lasagne w papryce" jak nie ma tu lasagne ,ani beszamelu. Czegoś co nakieruje na to danie. Zwykła papryka faszerowana. Na pewno bardzo smaczne,ale nazwa tak bardzo nietrafiona.
Odpowiedz
3007 dni temu
Bardzo fajny przepis zrobiłam dziś na obiad i jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystko wyszło super i pszepysznie ☺
Odpowiedz