
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy farsz
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oliwy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy mięso i smażymy. Pietruszkę siekamy i dodajemy do mięsa. Mięso doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem. Czosnek kroimy w plasterki i dorzucamy do mięsa. Smażymy, od czasu do czasu mieszając. Dolewamy passatę pomidorową i mieszamy.
Krok 2: Wydrążamy papryki
Mozzarellę kroimy w plastry. Ricottę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Z papryk odkrawamy górną część (zachowujemy). Wydrążamy środek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3: Pieczemy papryki
Na dnie papryk nakładamy farsz, następnie warstwę ricotty, a później mięsa. Na wierzch kładziemy plastry mozzarelli i posypujemy startym serem grana padano. Papryki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut. Upieczone papryki posypujemy startym serem grana padano.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Szare kluski
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Tagliatelle z kurczakiem
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pieczone bataty z piekarnika
- Krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2883 dni temu
cukinia, szpinak.
odpowiedz
2886 dni temu
Nie rozumiem czemu nazwaliaście to "Lasagne w papryce" jak nie ma tu lasagne ,ani beszamelu. Czegoś co nakieruje na to danie. Zwykła papryka faszerowana. Na pewno bardzo smaczne,ale nazwa tak bardzo nietrafiona.
odpowiedz
2887 dni temu
Bardzo fajny przepis zrobiłam dziś na obiad i jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystko wyszło super i pszepysznie ☺
odpowiedz