Leczo z dynią i warzywami korzeniowymi

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • szpatułkę

Przygotowanie:

Krok 1: Siekamy warzywa

Do misy termorobota MC Smart wkładamy cebulę pokrojoną na ćwiartki oraz czosnek. Uruchamiamy program „rozdrabnianie” / czas: 5 sekund / obroty: 6. Następnie zgarniamy składniki ze ścianek szpatułką.

Krok 2: Podsmażamy

Dodajemy olej, uruchamiamy program „przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1 – bez założonej górnej miarki.   

Krok 3: Dodajemy warzywa korzeniowe i dynię

Do misy wkładamy pokrojoną w kostkę dynię, marchew, pietruszkę oraz seler. Dodajemy przyprawy: wędzoną paprykę, kumin i tymianek. Dusimy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1.

Krok 4: Dodajemy składniki

Dodajemy pomidory z puszki, wlewamy bulion i gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy jeszcze 5 minut, korzystając z tych samych ustawień.

Krok 5: Podajemy danie

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy danie posypane świeżą natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy

zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl