
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- szpatułkę
Przygotowanie:
Krok 1: Siekamy warzywa
Do misy termorobota MC Smart wkładamy cebulę pokrojoną na ćwiartki oraz czosnek. Uruchamiamy program „rozdrabnianie” / czas: 5 sekund / obroty: 6. Następnie zgarniamy składniki ze ścianek szpatułką.
Krok 2: Podsmażamy
Dodajemy olej, uruchamiamy program „przypiekanie” / czas: 5 minut / temperatura: 120°C / obroty: 1 – bez założonej górnej miarki.
Krok 3: Dodajemy warzywa korzeniowe i dynię
Do misy wkładamy pokrojoną w kostkę dynię, marchew, pietruszkę oraz seler. Dodajemy przyprawy: wędzoną paprykę, kumin i tymianek. Dusimy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 5 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1.
Krok 4: Dodajemy składniki
Dodajemy pomidory z puszki, wlewamy bulion i gotujemy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 minut / temperatura: 100°C / obroty w lewo: 1. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy jeszcze 5 minut, korzystając z tych samych ustawień.
Krok 5: Podajemy danie
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy danie posypane świeżą natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)