Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- malakser lub blender
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelni prażymy orzechy nerkowca. Wszystkie składniki pesto umieszczamy w malakserze. Miksujemy z oliwą na gładką masę.
KROK 2: KROIMY KABANOSY I OLIWKI
Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, a oliwki w talarki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy kabanosy. Makaron odcedzamy i dodajemy do kabanosów. Wodę z makaronu pozostawiamy i podlewamy nią sos, jeśli będzie zbyt gęsty. Dodajemy oliwki. Cebulę kroimy w talarki i umieszczamy w zimnej wodzie.
KROK 3: DODAJEMY PESTO DO MAKARONU
Do makaronu dodajemy dwie łyżki pesto i mieszamy. Dodajemy cebulę i od razu podajemy. Na talerzu dekorujemy startym parmezanem i świeżą bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kutia
- Domek z piernika
- Jajka na miękko
- Uszka z grzybami
- Krokiety z mięsem
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)