Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- malakser lub blender
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelni prażymy orzechy nerkowca. Wszystkie składniki pesto umieszczamy w malakserze. Miksujemy z oliwą na gładką masę.
KROK 2: KROIMY KABANOSY I OLIWKI
Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, a oliwki w talarki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy kabanosy. Makaron odcedzamy i dodajemy do kabanosów. Wodę z makaronu pozostawiamy i podlewamy nią sos, jeśli będzie zbyt gęsty. Dodajemy oliwki. Cebulę kroimy w talarki i umieszczamy w zimnej wodzie.
KROK 3: DODAJEMY PESTO DO MAKARONU
Do makaronu dodajemy dwie łyżki pesto i mieszamy. Dodajemy cebulę i od razu podajemy. Na talerzu dekorujemy startym parmezanem i świeżą bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!
Spaghetti z pesto z brokułu
Dzięki przepisowi Karola na pyszny makaron z brokułowym pesto nic się nie zmarnuje! Wykorzystaj to, co masz w kuchni, by przygotować prosty i smaczny obiad!
Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
Szybki, prosty i pyszny makaron z zielonym pesto, warzywami i kurczakiem będzie świetną opcją, gdy zechcesz podać na obiad danie w stylu włoskim.
Minipizze razowe z warzywami
Pizza w wersji mini? Tak! A na dodatek w 3 różnych odsłonach! To idealny pomysł na imprezową przekąskę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Kompot z suszu z cytryną
- Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
- Tort z kwiatami czarnego bzu i truskawkami
- 3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
- Tagliata z indyka z rukolą
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Smażony makaron stir fry
- Makaron po katalońsku z kiełbasą fuet
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Pączki w wersji fit
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Ryż z mięsem mielonym i warzywami
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Orzechowe babeczki z kubka
- Kanapka z grillowanym serem halloumi
- Kanapka drwala
- Carpaccio di bresaola
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Minitorciki z krewetkami
- Sos chrzanowy
- Kawowe babeczki z kubka
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Wegańskie hot dogi lodowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)