
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- dużą patelnię
KROK 1: Przygotowujemy sos do makaronu
Cebulę drobno siekamy w kostkę. Czosnek kroimy w plastry. Na patelnię rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy chorizo pokrojone w cienkie plastry. Smażymy, aż puści sok i odparuje. Dodajemy czosnek z cebulą i smażymy. Dodajemy krewetki, groszek mrożony i pomidorki przekrojone na pół. Podlewamy winem i czekamy, aż odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Dodajemy serek mascarpone. Pietruszkę siekamy i dodajemy na końcu do sosu.
KROK 2: Gotujemy makaron
Makaron świeży gotujemy według wskazań na opakowaniu.
KROK 3: Podajemy danie
W głębokim talerzu wykładamy makaron, dodajemy porcję sosu. Wierzch posypujemy obranymi pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
Makaron w stylu włoskim z fantastycznym sosem według pomysłu samego mistrza kuchni - Karola Okrasy!

Makaron z krewetkami w maślanym sosie
Soczyste krewetki, makaron i pikantny sos maślany! Poznaj przepis na danie, którym naje się nawet cała ekipa filmowa!

Tagliatelle z kurkami i pistacjami
Doskonałe składniki rodem z włoskiej kuchni – to podstawa przepisu Karola! Przygotuj tagliatelle z kurkami i pistacjami, by zasmakować w jakości i prostocie.

Tagliatelle w sosie serowym
Prostotę klasycznych smaków w stylu włoskim znajdziesz w serowym tagliatelle Karola. Przygotuj kremowy sos na bazie śmietanki, gorgonzoli i białego wina!

Komentarze (4)
1065 dni temu
Kocham ten przepis <3 to już któryś z kolei przepis z ten strony i jestem zachwycona szybkością dań i ich łatwością :D Uwielbiam Kuchnię Lidla <3
odpowiedz
1453 dni temu
Przepyszne danie👏👏👏
odpowiedz
1537 dni temu
Zamieniłem tagliatelle na makaron udon. Zrezygnowałem z chorizo a zamiast pietruszki dałem kolendrę. Do tego serek mascarpone podkolorowałem curry. Krewetkom dobrze zrobiło skropienie cytryną. Bajkabosko :D
odpowiedz
1537 dni temu
Brzmi bardzo smacznie! :)
zobacz wszystkie