zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • dużą patelnię

KROK 1: Przygotowujemy sos do makaronu

Cebulę drobno siekamy w kostkę. Czosnek kroimy w plastry. Na patelnię rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy chorizo pokrojone w cienkie plastry. Smażymy, aż puści sok i odparuje. Dodajemy czosnek z cebulą i smażymy. Dodajemy krewetki, groszek mrożony i pomidorki przekrojone na pół. Podlewamy winem i czekamy, aż odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Dodajemy serek mascarpone. Pietruszkę siekamy i dodajemy na końcu do sosu.

KROK 2: Gotujemy makaron

Makaron świeży gotujemy według wskazań na opakowaniu.

KROK 3: Podajemy danie

W głębokim talerzu wykładamy makaron, dodajemy porcję sosu. Wierzch posypujemy obranymi pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    58 dni temu
    Przepyszne danie👏👏👏

    odpowiedz

  • Gość Gość
    142 dni temu
    Zamieniłem tagliatelle na makaron udon. Zrezygnowałem z chorizo a zamiast pietruszki dałem kolendrę. Do tego serek mascarpone podkolorowałem curry. Krewetkom dobrze zrobiło skropienie cytryną. Bajkabosko :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    142 dni temu
    Brzmi bardzo smacznie! :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram