Makaron z sosem truflowym

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • łyżkę cedzakową

Przygotowanie:

Krok 1: Gotujemy makaron

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2: Prażymy pieprz

Pieprz ziarnisty wsypujemy na patelnię i prażymy go kilka minut, mieszając co jakiś czas. Uprażony pieprz rozgniatamy w moździerzu na drobne kawałki.

Krok 3: Przygotowujemy sos truflowy

Na rozgrzaną patelnię wlewamy 4 łyżki wody z gotowania makaronu i wsypujemy rozdrobniony pieprz. Dodajemy pastę truflową i masło.

Krok 4: Przygotowujemy danie

Łyżką cedzakową odcedzamy makaron i dodajemy go do sosu. Całość skrapiamy przyprawą na bazie oliwy, doprawiamy solą i oprószamy serem owczym z truflą.

Wskazówka: Danie można podawać posypane rukolą lub pietruszką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl