Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY PIECZARKI I WARZYWA
Pieczarki oczyszczamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Papryczkę chili również kroimy w plastry. Cytrynę kroimy w półplasterki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ
W garnku zagotowujemy zalewę z wody, soli, cukru i octu.
KROK 3: ZALEWAMY SKŁADNIKI
Dzielimy składniki na 4 słoiki i zalewamy przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ryba po japońsku
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)