
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY PIECZARKI I WARZYWA
Pieczarki oczyszczamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Papryczkę chili również kroimy w plastry. Cytrynę kroimy w półplasterki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ
W garnku zagotowujemy zalewę z wody, soli, cukru i octu.
KROK 3: ZALEWAMY SKŁADNIKI
Dzielimy składniki na 4 słoiki i zalewamy przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź marynowany po mazursku
Karol Okrasa sięga do korzeni kuchni polskiej. Sprawdź, jak przygotować doskonałe śledzie w staropolskim stylu.

Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
Marynowane rzodkiewki to idealny składnik sałatki ziemniaczanej. Koniecznie spróbuj tego połączenia!

Marynowana cukinia słodko-kwaśna
Szukasz ciekawego pomysłu na marynowane warzywa? Wypróbuj przepis Kingi na cukinię w słodko-kwaśnej marynacie. To jest pyszne!

KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Zachowaj smak kurek na cały rok! Przygotuj przetwór w zalewie z octu jabłkowego według przepisu Kingi!

Komentarze (0)