Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY PIECZARKI I WARZYWA
Pieczarki oczyszczamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Papryczkę chili również kroimy w plastry. Cytrynę kroimy w półplasterki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ
W garnku zagotowujemy zalewę z wody, soli, cukru i octu.
KROK 3: ZALEWAMY SKŁADNIKI
Dzielimy składniki na 4 słoiki i zalewamy przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź marynowany po mazursku
Karol Okrasa sięga do korzeni kuchni polskiej. Sprawdź, jak przygotować doskonałe śledzie w staropolskim stylu.
Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
Marynowane rzodkiewki to idealny składnik sałatki ziemniaczanej. Koniecznie spróbuj tego połączenia!
Cukinia marynowana słodko-kwaśna
Szukasz ciekawego pomysłu na marynowane warzywa? Wypróbuj przepis Kingi na cukinię w słodko-kwaśnej marynacie. To jest pyszne!
KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Zachowaj smak kurek na cały rok! Przygotuj przetwór w zalewie z octu jabłkowego według przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Orzeźwiająca sałatka z melonem
- Rogaliki z makiem
- Pani Walewska na puszystym cieście
- Marynata azjatycka
- Kurczak w śmietanie z szampanem i pilawem grzybowym
- Szynka w glazurze miodowo-porzeczkowej
- 4 sposoby na warzywne przetwory
- Chlebek cukiniowy
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Fabada
- Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
- Pudding chia z solonym karmelem
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Buraczki z chili
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sałatka z pomelo
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- GOFRY TRADYCYJNE
- Hummus bowl
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)