Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 4 słoiki
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY PIECZARKI I WARZYWA
Pieczarki oczyszczamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Papryczkę chili również kroimy w plastry. Cytrynę kroimy w półplasterki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ
W garnku zagotowujemy zalewę z wody, soli, cukru i octu.
KROK 3: ZALEWAMY SKŁADNIKI
Dzielimy składniki na 4 słoiki i zalewamy przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Śledź marynowany po mazursku
Karol Okrasa sięga do korzeni kuchni polskiej. Sprawdź, jak przygotować doskonałe śledzie w staropolskim stylu.
Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
Marynowane rzodkiewki to idealny składnik sałatki ziemniaczanej. Koniecznie spróbuj tego połączenia!
Cukinia marynowana słodko-kwaśna
Szukasz ciekawego pomysłu na marynowane warzywa? Wypróbuj przepis Kingi na cukinię w słodko-kwaśnej marynacie. To jest pyszne!
KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Zachowaj smak kurek na cały rok! Przygotuj przetwór w zalewie z octu jabłkowego według przepisu Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Sernik krakowski
- Kompot z suszu z cytryną
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grochem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)