Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • słoik o pojemności 250 ml – 1 szt.

KROK 1: KROIMY RZODKIEWKI

Rzodkiewki myjemy, osuszamy, kroimy na równej grubości talarki. Wraz z posiekaną papryczką chili i obranym ząbkiem czosnku wkładamy do wyparzonego, suchego słoika. Dodajemy gorczycę.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZALEWĘ

W rondelku łączymy ocet, wodę, syrop klonowy i sól. Zagotowujemy. Zalewamy rzodkiewki zalewą, tak aby całkowicie je przykryła. Słoik zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia.

Rzodkiewki można jeść od razu po wystudzeniu lub przechowywać w lodówce. Najlepiej smakują do 5 dni od przygotowania.

KROK 3: KROIMY WARZYWA I ZIOŁA NA SAŁATKĘ

Ziemniaki kroimy w talarki o grubości 1 cm. Wkładamy do głębokiej miski. Czerwoną cebulę kroimy w piórka i dodajemy do ziemniaków wraz z miksem sałat i marynowanymi rzodkiewkami.

Koperek, pietruszkę i szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do warzyw.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

W szklance mieszamy oliwę oraz zalewę z rzodkiewek z solą i pieprzem. Polewamy dressingiem sałatkę. Całość mieszamy.

Odstawiamy na 10 minut, aż smaki się przegryzą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram