
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
- słój o pojemności 900 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 175°C
Krok 1: Przygotowujemy mieszankę ciasteczkową
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia i umieszczamy w czystym, suchym weku lub słoju (o pojemności ok. 900 ml). Przykrywamy warstwą kakao. Orzechy włoskie siekamy. Mieszamy ze skórką pomarańczową i rozkładamy na wierzchu. Czekoladę siekamy i posypujemy nią pozostałe składniki. Jako ostatnią warstwę wsypujemy cukier. Słój szczelnie zamykamy.
Krok 2: Przygotowujemy zawieszkę wraz z przepisem
Poniższą instrukcję pieczenia zapisujemy na zawieszce i podarowujemy razem z mieszanką ciasteczkową:
175 g miękkiego masła mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Dodajemy mieszankę do pieczenia ciastek oraz mleko – krótko mieszamy. Porcje ciasta o wielkości orzecha włoskiego formujemy za pomocą 2 łyżeczek i układamy w odstępach od siebie na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasteczka lekko spłaszczamy. Blachy pieczemy jedna po drugiej w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175°C przez 15-20 minut. Studzimy. Z ciasta wychodzi ok. 30 ciasteczek.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi dyniowe
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Risotto z kurczakiem
- Risotto z warzywami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Angielskie śniadanie — przepis
- Chłodnik z botwiny
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)