
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę
- garnek lub wkład do gotowania na parze
Przygotuj wcześniej:
Jabłko zetrzyj na średnich oczkach tarki. Kaszę jaglaną ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PULPECIKI
Do dużej miski dajemy mięso i jajko. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do mięsa razem z przesiekanym szpinakiem i szczypiorkiem. Dodajemy kaszę i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i wyrabiamy widelcem.
KROK 2: FORMUJEMY PULPECIKI
Z tak przygotowanej masy formujemy kuleczki, co jakiś czas zwilżając dłonie.
KROK 3: GOTUJEMY PULPECIKI NA PARZE
Pulpeciki gotujemy na parze pod przykryciem ok. 15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Jadłospis malucha: 4 przepisy
Śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja – pomysł na jadłospis malucha według Kingi Paruzel! Sprawdź nasze dania dla dzieci!


Faszerowane papryki na Halloween
Sprawdź przepis Kingi na halloweenowe papryki wypełnione doskonałym farszem! Zobacz, jakie to łatwe!

Pulpety w sosie koperkowym
Klasyka, której każdy powinien spróbować! Delikatne pulpety w sosie koperkowym to świetny pomysł na rodzinny obiad.

Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
Szukasz pomysłu na przepyszny obiad, który jednocześnie będzie sycący i pełen protein? Już nie musisz! Przygotuj pulpeciki z indyka z dodatkiem makaronu z czerwonej soczewicy i świeżych warzyw.


Komentarze (0)