zobacz film

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę
- garnek lub wkład do gotowania na parze
Przygotuj wcześniej:
Jabłko zetrzyj na średnich oczkach tarki. Kaszę jaglaną ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PULPECIKI
Do dużej miski dajemy mięso i jajko. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do mięsa razem z przesiekanym szpinakiem i szczypiorkiem. Dodajemy kaszę i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i wyrabiamy widelcem.
KROK 2: FORMUJEMY PULPECIKI
Z tak przygotowanej masy formujemy kuleczki, co jakiś czas zwilżając dłonie.
KROK 3: GOTUJEMY PULPECIKI NA PARZE
Pulpeciki gotujemy na parze pod przykryciem ok. 15 minut.
Komentarze (0)