zobacz film Obiad malucha – pulpeciki na parze
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę
  • garnek lub wkład do gotowania na parze

Przygotuj wcześniej:

Jabłko zetrzyj na średnich oczkach tarki. Kaszę jaglaną ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PULPECIKI

Do dużej miski dajemy mięso i jajko. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do mięsa razem z przesiekanym szpinakiem i szczypiorkiem. Dodajemy kaszę i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i wyrabiamy widelcem.

KROK 2: FORMUJEMY PULPECIKI

Z tak przygotowanej masy formujemy kuleczki, co jakiś czas zwilżając dłonie.

KROK 3: GOTUJEMY PULPECIKI NA PARZE

Pulpeciki gotujemy na parze pod przykryciem ok. 15 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!