Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- Dużą patelnię
- Praskę do czosnku
Przepis:
Krok 1. Rozgrzewamy oliwę
Na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek na dużej patelni.
Krok 2. Przygotowujemy składniki
Siekamy cebulę w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Odkładamy składniki na bok.
Krok 3. Smażymy cebulę
Dodajemy posiekaną cebulę na rozgrzaną patelnię. Smażymy 2-3 minuty, aż stanie się miękka i zeszklona.
Krok 4. Dodajemy mięso
Dodajemy mięso mielone i smażymy, rozdrabniając je drewnianą łyżką, aż będzie całkowicie usmażone.
Krok 5. Dodajemy przyprawy
Dodajemy czerwoną paprykę w proszku, ostrą paprykę w proszku, czosnek mielony, sól i pieprz. Mieszamy.
Krok 6. Przygotowujemy sos czosnkowy
W misce mieszamy jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól i pieprz.
Krok 7. Podgrzewamy pitę
Podgrzewamy pitę według instrukcji na opakowaniu lub na suchej, gorącej patelni przez kilka sekund z każdej strony.
Krok 8. Składamy danie
Kroimy pitę na pół. Do środka wkładamy mięso, dodajemy plastry pomidora, paski konserwowej papryki i liście sałaty.
Krok 9. Wykańczamy danie
Polewamy całość sosem czosnkowym i podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Kebab z karkówki z grilla i sos z pieczoną papryką
Wyjątkowy kebab z mięsa z karkówki, przekładanego aromatycznym, wędzonym boczkiem przygotowany na grillu, z dodatkiem surówki i sosu z pieczonej papryki. Nie możesz przegapić tego przepisu!
Pita z serem graviera
Masz ochotę na prostą przekąskę w stylu kuchni greckiej? Koniecznie spróbuj pity z serem graviera, brązowymi pieczarkami i szpinakiem! To pyszne danie na pewno na stałe zagości w Twojej kuchni.
Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!
Pita z fetą, cukinią i cebulą podana z sałatką
Grecka pita, wypełniona grillowanymi warzywami w towarzystwie greckiej sałatki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Sernik piernikowy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Wigilijny makowiec
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kompot z suszu z cytryną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)