Ognisty kebab z marynowaną papryką i pitą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • Dużą patelnię
  • Praskę do czosnku

Przepis:

Krok 1. Rozgrzewamy oliwę

Na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek na dużej patelni.

Krok 2. Przygotowujemy składniki

Siekamy cebulę w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Odkładamy składniki na bok.

Krok 3. Smażymy cebulę

Dodajemy posiekaną cebulę na rozgrzaną patelnię. Smażymy 2-3 minuty, aż stanie się miękka i zeszklona.

Krok 4. Dodajemy mięso

Dodajemy mięso mielone i smażymy, rozdrabniając je drewnianą łyżką, aż będzie całkowicie usmażone.

Krok 5. Dodajemy przyprawy

Dodajemy czerwoną paprykę w proszku, ostrą paprykę w proszku, czosnek mielony, sól i pieprz. Mieszamy.

Krok 6. Przygotowujemy sos czosnkowy

W misce mieszamy jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól i pieprz.

Krok 7. Podgrzewamy pitę

Podgrzewamy pitę według instrukcji na opakowaniu lub na suchej, gorącej patelni przez kilka sekund z każdej strony.

Krok 8. Składamy danie

Kroimy pitę na pół. Do środka wkładamy mięso, dodajemy plastry pomidora, paski konserwowej papryki i liście sałaty.

Krok 9. Wykańczamy danie

Polewamy całość sosem czosnkowym i podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!