
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- grill elektryczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Pieczarki kroimy w talarki, suszone pomidory w paseczki. Czosnek dość drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło. Pieczarki wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Następnie dodajemy do nich suszone pomidory, czosnek i świeży szpinak i smażymy całość, aż szpinak znacząco zmniejszy swoją objętość. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
KROK 2: GRILLUJEMY PITY
Rozgrzewamy grill elektryczny. Pity przekrawamy na pół. Ser graviera łączymy z farszem. Tak przygotowaną mieszanką napełniamy pity. Tak przygotowane pity grillujemy przez ok. 10 minut lub do momentu, gdy pieczywo się zezłoci.
Pity najlepiej smakują podawane z sosem tzatziki.
Zobacz podobne
przepisy
Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!

Wegański gyros z ciecierzycy w picie
Prawdziwa uczta? Gyros w wegańskim wydaniu! Przygotujesz go w bardzo prosty sposób i pokochasz za aromat i wyjątkową chrupkość.

Pieczona feta z warzywami
Feta w roli głównej! Ten najbardziej znany grecki ser świetnie nadaje się do zapiekania, więc warto przyrządzić go w formie bogatego talerza przekąsek, pełnego warzyw i chrupiących dodatków.

Gyros z jagnięciny z chlebkiem pita
Karol Okrasa pokaże Ci, jak przygotować klasykę kuchni greckiej – delikatne chlebki pita wypełnione aromatyczną jagnięciną i jogurtowym sosem z miętą!

Komentarze (0)