Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę o wymiarach 20x30 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Przygotuj wcześniej:
Masło rozpuść tak, aby w momencie przygotowywania kruszonki było nadal płynne, ale nie gorące.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ
Wszystkie składniki suche mieszamy w misce. Dodajemy masło. Mieszamy, najlepiej widelcem lub palcami, do otrzymania kruszonki.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Cukier, mąkę ziemniaczaną i sól mieszamy. Z owoców pestkowych usuwamy pestki, większe kroimy na cząstki. Delikatnie mieszamy z suchymi składnikami, wkładamy do foremki o wymiarach ok. 20x30 cm. Posypujemy równomiernie kruszonką.
Krok 3: PIECZEMY OWOCE POD KRUSZONKĄ
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut, aż kruszonka będzie rumiana, a owoce pod nią będą „bąbelkować” sokiem.
Deser podajemy opcjonalnie z porcją ulubionych lodów.
Zobacz podobne
przepisy
Jaglane à la bounty w słoiczku
Wielbiciele kokosowego smaku, prostych deserów i wegańskich przepisów znajdą tu coś dla siebie! Sprawdź, jak łatwo przygotować pyszne jaglane à la bounty w słoiczkach!
Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
Każdy chłodny wieczór stanie się wyjątkowy, gdy podgrzejemy go korzennym budyniem z dodatkiem gorących wiśni. A to wszystko w zaledwie 10 minut!
Kutia w pieczonych jabłkach i gruszkach
Nie w każdym domu gości na święta, ale gdy ją przygotujesz i spróbujesz – na pewno będzie już zawsze gościć u Ciebie! Kutia w zapiekanych jabłkach – brzmi smacznie, a to dopiero początek!
Mus truskawkowy
Prawdziwy raj dla fanów truskawek! Przygotuj ten orzeźwiający mus, gdy masz ochotę na coś naprawdę smacznego i prostego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Tarta cytrynowa
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Ciastka z jabłkami
- Crumble z serkiem mascarpone i malinami
- Morele z aksamitnym serkiem i pistacjami
- Deser owocowy z płatkami owsianymi
- Pierogi leniwe z orzechową okrasą
- Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
- Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
- Zabajone z owocami
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Tarta waniliowa na spodzie z płatków cynamonowych
- Grillowane ślimaki z indyka
- Sałatka z makaronem i krewetkami
- Chrupiący łosoś z purpurową owsianką
- Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
- Pudding sernikowy z owocami
- Duszona sałata lodowa z wędzonym łososiem i z kremem z groszku
- Tiramisu z duszonymi jabłkami i ciasteczkami cantuccini
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Krem z buraka z wędzonym twarogiem i wędzoną śliwką
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Koktajl truskawkowy i truskawki w czekoladzie
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Malinowe serduszka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)