Owoce pod owsiano-orzechową kruszonką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • formę o wymiarach 20x30 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C 

Przygotuj wcześniej:

Masło rozpuść tak, aby w momencie przygotowywania kruszonki było nadal płynne, ale nie gorące.

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ

Wszystkie składniki suche mieszamy w misce. Dodajemy masło. Mieszamy, najlepiej widelcem lub palcami, do otrzymania kruszonki.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY OWOCE

Cukier, mąkę ziemniaczaną i sól mieszamy. Z owoców pestkowych usuwamy pestki, większe kroimy na cząstki. Delikatnie mieszamy z suchymi składnikami, wkładamy do foremki o wymiarach ok. 20x30 cm. Posypujemy równomiernie kruszonką.

Krok 3: PIECZEMY OWOCE POD KRUSZONKĄ

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 40 minut, aż kruszonka będzie rumiana, a owoce pod nią będą „bąbelkować” sokiem.

Deser podajemy opcjonalnie z porcją ulubionych lodów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!