Owsianka czekoladowo-kokosowa

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Przygotuj wcześniej:

Płatki owsiane przepłucz kilka razy wodą.

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY OWSIANKĘ

Do pojemnika miksującego dodajemy płatki owsiane, wiórki koksowe oraz napój roślinny. Całość zagotowujemy, używając programu „własne ustawienia” / temperatura: 100°C / czas: 10 minut / prędkość: 2.

KROK 2: ŁĄCZYMY OWSIANKĘ Z DODATKAMI

Do ugotowanej owsianki dodajemy mleczko kokosowe, miód i odżywkę białkową. Składniki dokładnie mieszamy, wykorzystując program „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 5. Gotową owsiankę zostawiamy w zamkniętym pojemniku miksującym na ok. 5 minut, a następnie przekładamy na talerze.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ CZEKOLADOWĄ

Do czystej misy urządzenia dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i dość mocno ją rozdrabniamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 15 sekund / prędkość: 8. Następnie zgarniamy czekoladę ze ścianek naczynia i roztapiamy ją, wykorzystując program „własne ustawienia” / temperatura: 50°C / czas: 2 minuty 30 sekund / prędkość: 1.

KROK 4: PODAJEMY OWSIANKĘ

Porcje owsianki polewamy czekoladą i dekorujemy według uznania np. owocami, a nawet ulubionym batonikiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!