
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- butelkę z dozownikiem
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZAMY MOKRE SKŁADNIKI
W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego mleko, purée z dyni i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W osobnej misce dokładnie mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wymieszane suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dodać do niego więcej mleka.
KROK 4: SMAŻYMY PANCAKES
Ciasto przelewamy do butelki z dozownikiem. Patelnię delikatnie smarujemy masłem i ją rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto w kształt gwiazdki, a następnie łączymy jej ramiona ze sobą tak, aby gotowy pancake przypominał pajęczynę. Zarumienione z jednej strony naleśniki obracamy i smażymy z drugiej strony. Tak samo robimy kolejne pancakes, aż wykorzystamy całe ciasto.
KROK 5: PODAJEMY PANCAKES
Gotowe pancakes możemy podawać oprószone cukrem pudrem, polane syropem klonowym i z owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Pancakesy faszerowane jabłkiem
To pancakesy, jakich nie znałeś! Naleśniki wypełnione soczystym jabłkiem z pewnością przypadną do gustu Tobie i Twoim bliskim. Sprawdzą się idealnie o każdej porze dnia.

Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.

Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!

Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.

Komentarze (0)