Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- butelkę z dozownikiem
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZAMY MOKRE SKŁADNIKI
W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego mleko, purée z dyni i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W osobnej misce dokładnie mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wymieszane suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dodać do niego więcej mleka.
KROK 4: SMAŻYMY PANCAKES
Ciasto przelewamy do butelki z dozownikiem. Patelnię delikatnie smarujemy masłem i ją rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto w kształt gwiazdki, a następnie łączymy jej ramiona ze sobą tak, aby gotowy pancake przypominał pajęczynę. Zarumienione z jednej strony naleśniki obracamy i smażymy z drugiej strony. Tak samo robimy kolejne pancakes, aż wykorzystamy całe ciasto.
KROK 5: PODAJEMY PANCAKES
Gotowe pancakes możemy podawać oprószone cukrem pudrem, polane syropem klonowym i z owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Pancakesy faszerowane jabłkiem
To pancakesy, jakich nie znałeś! Naleśniki wypełnione soczystym jabłkiem z pewnością przypadną do gustu Tobie i Twoim bliskim. Sprawdzą się idealnie o każdej porze dnia.
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Pancakes z borówkami
Śniadanie w amerykańskim stylu musi być sycące, dlatego polecamy pyszne pancakes z borówkami i syropem klonowym!
Naleśniki ze szparagami
Doskonała opcja na spotkanie w gronie przyjaciół: delikatny smak szparagów otulonych lekkim ciastem naleśnikowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Niezły ananas, czyli kurczak słodko-kwaśny
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Tarta z wiśniami
- Bułki maślane
- Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
- Risotto z dynią
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Rosół z gęsi z warzywami
- Kruche ciasteczka – przepis
- Dyniowe latte i milkshake
- Gulasz z pomarańczami i dynią
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- DESER SZAMPAŃSKI
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Spaghetti z wołowym ragu
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Pizza capriciosa
- Świąteczny talerz obfitości
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)