Pajęczynowe pancakes dyniowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • butelkę z dozownikiem

Sposób przygotowania:

KROK 1: MIESZAMY MOKRE SKŁADNIKI

W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego mleko, purée z dyni i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI

W osobnej misce dokładnie mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cynamon i sól.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Wymieszane suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy.

WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dodać do niego więcej mleka.

KROK 4: SMAŻYMY PANCAKES

Ciasto przelewamy do butelki z dozownikiem. Patelnię delikatnie smarujemy masłem i ją rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto w kształt gwiazdki, a następnie łączymy jej ramiona ze sobą tak, aby gotowy pancake przypominał pajęczynę. Zarumienione z jednej strony naleśniki obracamy i smażymy z drugiej strony. Tak samo robimy kolejne pancakes, aż wykorzystamy całe ciasto.

KROK 5: PODAJEMY PANCAKES

Gotowe pancakes możemy podawać oprószone cukrem pudrem, polane syropem klonowym i z owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!