
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- butelkę z dozownikiem
Sposób przygotowania:
KROK 1: MIESZAMY MOKRE SKŁADNIKI
W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego mleko, purée z dyni i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: MIESZAMY SUCHE SKŁADNIKI
W osobnej misce dokładnie mieszamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Wymieszane suche składniki wsypujemy do miski z mokrymi i mieszamy.
WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możemy dodać do niego więcej mleka.
KROK 4: SMAŻYMY PANCAKES
Ciasto przelewamy do butelki z dozownikiem. Patelnię delikatnie smarujemy masłem i ją rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto w kształt gwiazdki, a następnie łączymy jej ramiona ze sobą tak, aby gotowy pancake przypominał pajęczynę. Zarumienione z jednej strony naleśniki obracamy i smażymy z drugiej strony. Tak samo robimy kolejne pancakes, aż wykorzystamy całe ciasto.
KROK 5: PODAJEMY PANCAKES
Gotowe pancakes możemy podawać oprószone cukrem pudrem, polane syropem klonowym i z owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Sernik pistacjowy
- Ciasto na pierogi
- Boczek pieczony
- Kutia
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Nuggetsy z kurczaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)