Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZESMAŻAMY WĄTRÓBKI
Oczyszczone wątróbki przesmażamy na patelni tak, by przypiekły się z zewnątrz na złoty kolor, a w środku pozostały miękkie. Odkładamy na talerz, by lekko przestygły.
Krok 2: MIELEMY WĄTRÓBKĘ
Przestudzoną wątróbkę mielemy w naczyniu blendera. Dodajemy gałkę muszkatołową startą na tarce o drobnych oczkach, mielony pieprz biały, czosnek i suszony tymianek roztarty w dłoniach.
Dodajemy schłodzone, twarde masło. Miksujemy na gładką, jednolitą masę. Doprawiamy solą. Dodajemy ocet balsamiczny i brandy. Ponownie miksujemy.
Krok 3: PODAJEMY PASZTET
Pasztet przekładamy do miseczki. Dodajemy posiekane suszone śliwki. Mieszamy. Dekorujemy ulubionymi, świeżymi ziołami.
Opcjonalnie: możemy połączyć pasztet z wątróbek drobiowych z wegańskim pasztetem Kingi.
Zobacz podobne
przepisy
Pasztet z karpia z suszonymi owocami
Klasyka wśród wigilijnych smaków, czyli karp – tym razem w formie świątecznego pasztetu pełnego suszonych owoców i ziół. Spróbuj koniecznie!
Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
Karol zachwyci Cię pasztetem z jelenia z żurawinami, kaszą i grzybami! Poznaj przepis na kompozycję doskonałą!
Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
Dodatek do kanapek, który świetni sprawdzi się na pikniku? Przygotuj mięsny pasztet z aromatycznymi ziołami i sosem chutney z pomidorów i papai!
Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
Karol Okrasa dzieli się rodzinnym przepisem na wielkanocny pasztet! W składnikach oprócz mięsa kaczki znajdziesz suszone owoce, boczek i suszony majeranek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Wegańska ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny makowiec
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Domek z piernika
- Sernik krakowski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
- Kompot z suszu z cytryną
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)