PIERŚ KACZKI ZAPIEKANA Z KOZIM SEREM

Pierre Henry

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • sznurek kuchenny
  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

KROK 1: przygotowujemy filet z kaczki

Przygotowujemy filet z kaczki

Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Skórę nacinamy w kratkę.

 

 

KROK 2: smażymy mięso

Na patelni rozpuszczamy masło. Mięso obsmażamy przez minutę z każdej strony, zaczynając od strony skóry.

KROK 3: faszerujemy pierś

Faszerujemy pierś

Pierś przecinamy wzdłuż na dwie części. Pomiędzy wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami. Związujemy ciasno sznurkiem kuchennym i układamy w naczyniu żaroodpornym.

 

KROK 4: pieczemy mięso

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20-25 minut.

KROK 5: serwujemy

Serwujemy kaczkę

Upieczoną kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z konfiturą figową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    453 dni temu
    "Pomiędzy nie wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami" czy na pewno nie wkładamy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    453 dni temu
    NIE wkradło nam się pomyłkowo :) Dziękujemy!

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram