
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- sznurek kuchenny
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: przygotowujemy filet z kaczki
Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Skórę nacinamy w kratkę.
KROK 2: smażymy mięso
Na patelni rozpuszczamy masło. Mięso obsmażamy przez minutę z każdej strony, zaczynając od strony skóry.
KROK 3: faszerujemy pierś
Pierś przecinamy wzdłuż na dwie części. Pomiędzy wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami. Związujemy ciasno sznurkiem kuchennym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
KROK 4: pieczemy mięso
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20-25 minut.
KROK 5: serwujemy
Upieczoną kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z konfiturą figową.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Butter chicken
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Sushi
- Gnocchi szpinakowe
- Baklawa grecka
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Leczo
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
3097 dni temu
"Pomiędzy nie wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami" czy na pewno nie wkładamy?
odpowiedz
3097 dni temu
NIE wkradło nam się pomyłkowo :) Dziękujemy!
1377 dni temu
pomiędzy kogo co? pomiędzy nie