Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- sznurek kuchenny
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: przygotowujemy filet z kaczki
Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Skórę nacinamy w kratkę.
KROK 2: smażymy mięso
Na patelni rozpuszczamy masło. Mięso obsmażamy przez minutę z każdej strony, zaczynając od strony skóry.
KROK 3: faszerujemy pierś
Pierś przecinamy wzdłuż na dwie części. Pomiędzy wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami. Związujemy ciasno sznurkiem kuchennym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
KROK 4: pieczemy mięso
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20-25 minut.
KROK 5: serwujemy
Upieczoną kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z konfiturą figową.
Zobacz podobne
przepisy
Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
Sięgnij po przepis Cyrila z Francji na doskonałe piersi kaczki z farszem pieczarkowo-serowym.
Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
Oryginalna francuska sałatka z kaczką w towarzystwie orzeźwiającej gruszki i aromatycznego buraka.
Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
Tradycyjna francuska kaczka konfitowana okiem rodzimego kucharza - Karola Okrasy. Warto wypróbować!
Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
Wypróbuj przepis Okrasy na świąteczną kaczkę, marynowaną w winie z pysznymi dodatkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Francuskie brioche z czekoladą
- Kaczka w sosie pomarańczowym z zapiekaną sałatą rzymską z serem
- Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Ratatouille
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Wrapy z szynką i mango
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Burek z serem kozim i oliwkami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Sałatka nicejska
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Clafoutis z czereśniami
- Focaccia na desce serów i wędlin
- Konfitura dyniowo-gruszkowa
- Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
- Domowe żelki owocowe
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Kaszotto z kurczakiem i warzywami
- Kapusta włoska faszerowana mięsem
- Czekoladowe bajgle z kremem śmietankowym
- Wegeburger z tatarem buraczanym
- Udon z kurczakiem w ostrym sosie
- Pierogi ze szpinakiem i krewetkami
- Torciki bezowe z miętą i malinami
- Barszcz na wędzonce zabielany
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2858 dni temu
"Pomiędzy nie wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami" czy na pewno nie wkładamy?
odpowiedz
2858 dni temu
NIE wkradło nam się pomyłkowo :) Dziękujemy!
1138 dni temu
pomiędzy kogo co? pomiędzy nie