
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- sznurek kuchenny
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: przygotowujemy filet z kaczki
Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Skórę nacinamy w kratkę.
KROK 2: smażymy mięso
Na patelni rozpuszczamy masło. Mięso obsmażamy przez minutę z każdej strony, zaczynając od strony skóry.
KROK 3: faszerujemy pierś
Pierś przecinamy wzdłuż na dwie części. Pomiędzy wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami. Związujemy ciasno sznurkiem kuchennym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
KROK 4: pieczemy mięso
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20-25 minut.
KROK 5: serwujemy
Upieczoną kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z konfiturą figową.
Zobacz podobne
przepisy
Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
Wypróbuj przepis Okrasy na świąteczną kaczkę, marynowaną w winie z pysznymi dodatkami!

Kaczka konfit z konfiturą cebulową i purée z selera
Tradycyjna francuska kaczka konfitowana okiem rodzimego kucharza - Karola Okrasy. Warto wypróbować!

Sałatka z kaczką, gruszką i buraczkiem
Oryginalna francuska sałatka z kaczką w towarzystwie orzeźwiającej gruszki i aromatycznego buraka.

Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
Sięgnij po przepis Cyrila z Francji na doskonałe piersi kaczki z farszem pieczarkowo-serowym.

Komentarze (2)
1541 dni temu
"Pomiędzy nie wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami" czy na pewno nie wkładamy?
odpowiedz
1541 dni temu
NIE wkradło nam się pomyłkowo :) Dziękujemy!
zobacz wszystkie