Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- sznurek kuchenny
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: przygotowujemy filet z kaczki
Piersi kaczki myjemy i osuszamy. Skórę nacinamy w kratkę.
KROK 2: smażymy mięso
Na patelni rozpuszczamy masło. Mięso obsmażamy przez minutę z każdej strony, zaczynając od strony skóry.
KROK 3: faszerujemy pierś
Pierś przecinamy wzdłuż na dwie części. Pomiędzy wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami. Związujemy ciasno sznurkiem kuchennym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
KROK 4: pieczemy mięso
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 20-25 minut.
KROK 5: serwujemy
Upieczoną kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z konfiturą figową.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Przekąski sylwestrowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Uszka z grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl




Komentarze (3)
3206 dni temu
"Pomiędzy nie wkładamy plastry szynki oraz talarki koziego sera. Posypujemy ziołami" czy na pewno nie wkładamy?
Odpowiedz
3206 dni temu
NIE wkradło nam się pomyłkowo :) Dziękujemy!
1486 dni temu
pomiędzy kogo co? pomiędzy nie