
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: WYRABIAMY CIASTO
Suche składniki ciasta łączymy w misce, następnie dodajemy do nich mokre składniki. Zagniatamy. W razie potrzeby, stopniowo dolewamy niewielkie ilości wody, a następnie wyrabiamy ciasto na desce oprószonej mąką.
Wyrobione ciasto przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS CZEKOLADOWY
Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Gotowy sos przelewamy do miseczki i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3: PIECZEMY SPÓD PIZZY
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą widelca tworzymy dziurki na powierzchni placka.
Tak przygotowany spód pieczemy ok. 12-14 minut w temperaturze 200°C.
Krok 4: UKŁADAMY DODATKI
Na upieczonym spodzie rozprowadzamy warstwę sosu czekoladowego i układamy wybrane dodatki.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!

Czekoladowy tort z bitą śmietaną i owocami
Trzy warstwy słodkiej bitej śmietany, czekoladowego ganaszu i świeżych owoców, a do tego czekoladowy biszkopt. Paweł Małecki zna przepis na tort idealny!

Słodka pizza owocowa
Skoro Paweł Małecki przygotował pizzę, to musi być ona słodka! Chrupiące ciasto z bitą śmietaną i owocami wygląda jak pizza, a smakuje jak owocowa tarta!

Puszyste pianki w czekoladzie
Poznaj przepis na puszyste pianki w czekoladzie – z mocnym espresso i aromatyczną wanilią!

Komentarze (3)
305 dni temu
Profanacja.
odpowiedz
1688 dni temu
Niech kolejny będzie Dawid Frank
odpowiedz
1689 dni temu
Zaproscie antoonovke do programu, ona dużo robi fajnych rzeczy i mówi o laktacji oraz jak przewozić dzieci samochodem :)
odpowiedz
zobacz wszystkie