zobacz film

Paweł Małecki i Blowek

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: WYRABIAMY CIASTO

Suche składniki ciasta łączymy w misce, następnie dodajemy do nich mokre składniki. Zagniatamy. W razie potrzeby, stopniowo dolewamy niewielkie ilości wody, a następnie wyrabiamy ciasto na desce oprószonej mąką.

Wyrobione ciasto przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS CZEKOLADOWY

Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Gotowy sos przelewamy do miseczki i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 3: PIECZEMY SPÓD PIZZY

Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą widelca tworzymy dziurki na powierzchni placka.

Tak przygotowany spód pieczemy ok. 12-14 minut w temperaturze 200°C.

Krok 4: UKŁADAMY DODATKI

Na upieczonym spodzie rozprowadzamy warstwę sosu czekoladowego i układamy wybrane dodatki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram