Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: WYRABIAMY CIASTO
Suche składniki ciasta łączymy w misce, następnie dodajemy do nich mokre składniki. Zagniatamy. W razie potrzeby, stopniowo dolewamy niewielkie ilości wody, a następnie wyrabiamy ciasto na desce oprószonej mąką.
Wyrobione ciasto przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS CZEKOLADOWY
Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Gotowy sos przelewamy do miseczki i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3: PIECZEMY SPÓD PIZZY
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą widelca tworzymy dziurki na powierzchni placka.
Tak przygotowany spód pieczemy ok. 12-14 minut w temperaturze 200°C.
Krok 4: UKŁADAMY DODATKI
Na upieczonym spodzie rozprowadzamy warstwę sosu czekoladowego i układamy wybrane dodatki.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!
Czekoladowy tort z bitą śmietaną i owocami
Trzy warstwy słodkiej bitej śmietany, czekoladowego ganaszu i świeżych owoców, a do tego czekoladowy biszkopt. Paweł Małecki zna przepis na tort idealny!
Słodka pizza owocowa
Skoro Paweł Małecki przygotował pizzę, to musi być ona słodka! Chrupiące ciasto z bitą śmietaną i owocami wygląda jak pizza, a smakuje jak owocowa tarta!
Puszyste pianki w czekoladzie
Poznaj przepis na puszyste pianki w czekoladzie – z mocnym espresso i aromatyczną wanilią!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta Cytrynowa
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Grillowane truskawki z musem z białej czekolady
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Sernik czekoladowy
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Ciasteczka cytrynowe
- Lody arbuzowe na patyku
- Guacamole z pomidorami
- Amerykańskie gofry
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Odwrócone ciasto z truskawkami
- Naleśniki z kremem orzechowym i ciasteczkami
- Smażone mleko z sosem żurawinowym
- Walentynkowe ravioli z burakiem i fetą
- Chili sin carne con tofu
- Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Indyk caprese
- 2 sposoby na kaczkę i mandarynki
- Masło kasztanowe
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Rolada cytrynowa
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
- Filet z pstrąga w szynce szwarcwaldzkiej z szałwią i szparagami
- Słodka pizza owocowa
- Pieczone gołąbki z sosem musztardowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
664 dni temu
Profanacja.
odpowiedz
2047 dni temu
Niech kolejny będzie Dawid Frank
odpowiedz
2048 dni temu
Zaproscie antoonovke do programu, ona dużo robi fajnych rzeczy i mówi o laktacji oraz jak przewozić dzieci samochodem :)
odpowiedz