Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: WYRABIAMY CIASTO
Suche składniki ciasta łączymy w misce, następnie dodajemy do nich mokre składniki. Zagniatamy. W razie potrzeby, stopniowo dolewamy niewielkie ilości wody, a następnie wyrabiamy ciasto na desce oprószonej mąką.
Wyrobione ciasto przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS CZEKOLADOWY
Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Dodajemy pokruszone czekolady i mieszamy, aż się rozpuszczą. Gotowy sos przelewamy do miseczki i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3: PIECZEMY SPÓD PIZZY
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą widelca tworzymy dziurki na powierzchni placka.
Tak przygotowany spód pieczemy ok. 12-14 minut w temperaturze 200°C.
Krok 4: UKŁADAMY DODATKI
Na upieczonym spodzie rozprowadzamy warstwę sosu czekoladowego i układamy wybrane dodatki.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!
Czekoladowy tort z bitą śmietaną i owocami
Trzy warstwy słodkiej bitej śmietany, czekoladowego ganaszu i świeżych owoców, a do tego czekoladowy biszkopt. Paweł Małecki zna przepis na tort idealny!
Słodka pizza owocowa
Skoro Paweł Małecki przygotował pizzę, to musi być ona słodka! Chrupiące ciasto z bitą śmietaną i owocami wygląda jak pizza, a smakuje jak owocowa tarta!
Puszyste pianki w czekoladzie
Poznaj przepis na puszyste pianki w czekoladzie – z mocnym espresso i aromatyczną wanilią!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
686 dni temu
Profanacja.
odpowiedz
2069 dni temu
Niech kolejny będzie Dawid Frank
odpowiedz
2070 dni temu
Zaproscie antoonovke do programu, ona dużo robi fajnych rzeczy i mówi o laktacji oraz jak przewozić dzieci samochodem :)
odpowiedz