Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blaszkę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 210°C
Krok 1: Zagniatamy ciasto
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy oliwę. Stopniowo dolewając letnią wodę, zagniatamy ciasto. Wyrabiamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto smarujemy delikatnie oliwą i przykryte folią odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2: Pieczemy pizzę
Gdy ciasto przynajmniej dwukrotnie zwiększy swoją objętość, rozwałkujemy je na grubość około 3-4 cm, nadając mu kształt koła. Ciasto smarujemy syropem z agawy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210°C. Pieczemy, aż ciasto będzie miało złoty kolor.
Krok 3: Ubijamy śmietankę
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Na upieczoną i wystudzoną pizzę wykładamy bitą śmietanę. Polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.
Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
Ciasto na pizzę
Podstawą idealnej pizzy jest doskonałe ciasto. Dzięki temu przepisowi przygotujesz je z łatwością w kilka chwil.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną i lodami
- Tarta czekoladowa z konfiturą z czarnej porzeczki
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Kawa z imbirem
- Karmelowy sernik z rosą
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Pizza z czekoladą
- Walentynkowe ravioli z burakiem i fetą
- Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
- Rolada cytrynowa
- Kluski śląskie z jarmużem i wędzonym pstrągiem
- Chili sin carne con tofu
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- 2 sposoby na kaczkę i mandarynki
- Słodka pizza owocowa
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Masło kasztanowe
- Indyk caprese
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2414 dni temu
Wygląda apetycznie :) Na deser trzeba będzie niedługo ukręcić, bo polubiliśmy w rodzinie pizzę na słodko odkąd kupiłam u was czekoladową guseppe. Mam nadzieję, że niedługo wróci, bo moje maluchy się dopominają.
odpowiedz