Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blaszkę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 210°C
Krok 1: Zagniatamy ciasto
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy oliwę. Stopniowo dolewając letnią wodę, zagniatamy ciasto. Wyrabiamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto smarujemy delikatnie oliwą i przykryte folią odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2: Pieczemy pizzę
Gdy ciasto przynajmniej dwukrotnie zwiększy swoją objętość, rozwałkujemy je na grubość około 3-4 cm, nadając mu kształt koła. Ciasto smarujemy syropem z agawy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210°C. Pieczemy, aż ciasto będzie miało złoty kolor.
Krok 3: Ubijamy śmietankę
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Na upieczoną i wystudzoną pizzę wykładamy bitą śmietanę. Polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Spaghetti carbonara
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania



Komentarze (1)
2753 dni temu
Wygląda apetycznie :) Na deser trzeba będzie niedługo ukręcić, bo polubiliśmy w rodzinie pizzę na słodko odkąd kupiłam u was czekoladową guseppe. Mam nadzieję, że niedługo wróci, bo moje maluchy się dopominają.
Odpowiedz