Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blaszkę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 210°C
Krok 1: Zagniatamy ciasto
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy oliwę. Stopniowo dolewając letnią wodę, zagniatamy ciasto. Wyrabiamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto smarujemy delikatnie oliwą i przykryte folią odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2: Pieczemy pizzę
Gdy ciasto przynajmniej dwukrotnie zwiększy swoją objętość, rozwałkujemy je na grubość około 3-4 cm, nadając mu kształt koła. Ciasto smarujemy syropem z agawy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210°C. Pieczemy, aż ciasto będzie miało złoty kolor.
Krok 3: Ubijamy śmietankę
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Na upieczoną i wystudzoną pizzę wykładamy bitą śmietanę. Polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
Rumiane ciasto drożdżowe z aromatycznymi dodatkami. Tradycyjna przekąska we włoskim stylu, którą przygotujesz we własnej kuchni.
Cukiniowe pizze
Oryginalna przekąska z grilla: plastry cukinii przyozdobione pieczarkami, pomidorem, salami i roztopionym serem.
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
Ciasto na pizzę
Podstawą idealnej pizzy jest doskonałe ciasto. Dzięki temu przepisowi przygotujesz je z łatwością w kilka chwil.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Wigilijny makowiec
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Sernik krakowski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2434 dni temu
Wygląda apetycznie :) Na deser trzeba będzie niedługo ukręcić, bo polubiliśmy w rodzinie pizzę na słodko odkąd kupiłam u was czekoladową guseppe. Mam nadzieję, że niedługo wróci, bo moje maluchy się dopominają.
odpowiedz