
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Natkę botwiny i koperek bardzo drobno siekamy. Buraczki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek drobno siekamy. Składniki umieszczamy w misce, dodajemy do nich jajka i doprawiamy solą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Do osobnej miski ścieramy na tarce o drobnych oczkach ziemniaki. Następnie mocno odciskamy je w dłoniach i dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie mieszamy, stopniowo dodając mąkę, aż ciasto uzyska odpowiednią konsystencję.
KROK 3: SMAŻYMY PLACKI
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki nakładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, przekładamy je na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DIP CHRZANOWY
Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Kutia
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Uszka z grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
547 dni temu
Pyszne te placuszki i ten dip świetnie do nich pasuje
Odpowiedz