Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Natkę botwiny i koperek bardzo drobno siekamy. Buraczki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek drobno siekamy. Składniki umieszczamy w misce, dodajemy do nich jajka i doprawiamy solą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Do osobnej miski ścieramy na tarce o drobnych oczkach ziemniaki. Następnie mocno odciskamy je w dłoniach i dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie mieszamy, stopniowo dodając mąkę, aż ciasto uzyska odpowiednią konsystencję.
KROK 3: SMAŻYMY PLACKI
Na patelni rozgrzewamy olej. Placki nakładamy łyżką na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, przekładamy je na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DIP CHRZANOWY
Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zobacz podobne
przepisy
Puszyste dyniowe placuszki
Dyniowe placuszki przygotujesz szybko i w łatwy sposób. Ty i Twoje dzieci pokochacie tę chrupiącą przekąskę!
Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
Na słodkie śniadanie lub podwieczorek – ekspresowe placuszki kokosowe według przepisu Pawła polecają się zawsze wtedy, gdy chcesz przygotować coś apetycznego, oszczędzając czas!
Ryżowe placuszki z owocami
Placki, placuszki – kocha je każdy! W tej ryżowej wersji z dodatkiem owoców zdecydowanie podbiją Wasze serca i stoły. Sprawdźcie!
Placuszki z tuńczykiem
Tuńczyk sprawdzi się idealnie pod wieloma postaciami, a jako tuńczykowe placuszki z pewnością podbije Wasze serca! Przygotowuje się je niezwykle łatwo i szybko. Sami sprawdźcie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Makaron z łososiem i awokado
- Zupa rybna z papryką i sosem estragonowym
- Omlet z makaronem
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Zupa pomidorowa z bazylią
- Tarta z botwinką
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Welsh rarebit: grzanka z sosem serowym
- Żeberka z tempehu
- Klasyczna jajecznica
- Sos grzybowy ze świeżych grzybów – przepis
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Faworki drożdżowe
- Zupa nic z kluskami leniwymi
- Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Cukier waniliowo-pomarańczowy
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Pieczona owsianka à la brownie
- Zapiekanka do lunchboxa
- Puszysty omlet na słodko
- Wianki z orzechami i polewą
- Wegańska kiełbasa z grilla
- Mleko gdańskie
- Tłuczeńce - staropolskie ciastka wigilijne
- Sałatka z kwiatem bananowca
- Makaron z truskawkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
212 dni temu
Pyszne te placuszki i ten dip świetnie do nich pasuje
odpowiedz