
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Przygotuj wcześniej:
Dynię umyj i przekrój na pół. Za pomocą łyżki wyjmij gniazda nasienne. Dynię piecz ok. 30 minut (aż będzie miękka) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Tak przygotowane warzywo zmiksuj w blenderze na gładką masę (purée).
KROK 1: Przygotowujemy ciasto na placki
Purée z dyni mieszamy z jajkami i jogurtem. Płatki owsiane rozdrabniamy. Dodajemy do mokrych składników mąkę, płatki i proszek do pieczenia. Doprawiamy cynamonem.
KROK 2: Smażymy placuszki
Rozgrzaną patelnię delikatnie smarujemy olejem. Wlewamy porcje ciasta i smażymy na małym ogniu placki.
KROK 3: Podajemy placuszki
Podajemy bez dodatków lub z powidłami śliwkowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Serowe placuszki z sosem malinowym
Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!

Racuchy z bananami
Idealne na śniadanie, obiad lub deser! Dla dorosłych i dzieci – racuchy z bananami!

Racuszki jogurtowe
Lekkie, jogurtowe placuszki bez laktozy – świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania!

Placuszki jaglane z jabłkami
Pożywna kasza jaglana i chrupiące jabłko to idealne składniki szybkich śniadaniowych placków. Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj je dla najbliższych.

Komentarze (1)
611 dni temu
Bardzo dobre, z podanych proporcji wychodzą idealnie.
odpowiedz