
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy ciasto na placki
Purée z dyni mieszamy z jajkami i jogurtem. Płatki owsiane rozdrabniamy. Dodajemy do mokrych składników mąkę, płatki i proszek do pieczenia. Doprawiamy cynamonem.
KROK 2: Smażymy placuszki
Rozgrzaną patelnię delikatnie smarujemy olejem. Wlewamy porcje ciasta i smażymy na małym ogniu placki.
KROK 3: Podajemy placuszki
Podajemy bez dodatków lub z powidłami śliwkowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Placuszki jaglane z jabłkami
Pożywna kasza jaglana i chrupiące jabłko to idealne składniki szybkich śniadaniowych placków. Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj je dla najbliższych.

Racuszki jogurtowe
Lekkie, jogurtowe placuszki bez laktozy – świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania!

Racuchy z bananami
Idealne na śniadanie, obiad lub deser! Dla dorosłych i dzieci – racuchy z bananami!

Serowe placuszki z sosem malinowym
Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!

Komentarze (0)
zobacz wszystkie