Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Krok 1: Zagniatamy ciasto
Drożdże kruszymy i rozpuszczamy w 125 ml letniej wody. Zagniatamy z mąką, cukrem, oliwą i 1 łyżeczką soli na gładkie ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Krok 2: Ser kozi mieszamy ze śmietaną
Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie krążki. Koper włoski oczyszczamy (liście kopru odkładamy na bok), twardy głąb usuwamy, bulwę kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Brzoskwinie myjemy, przecinamy na pół, wyciągamy pestki i kroimy w cienkie plasterki. Ser kozi rozkruszamy widelcem, mieszamy ze śmietaną. Dodajemy liście tymianku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3: Rozwałkowujemy ciasto
Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy każdą część na stolnicy posypanej odrobiną mąki, wielkością dopasowując ciasto do rozmiaru blachy. Ciasto układamy na dwóch blachach piekarnikowych wyłożonych papierem do pieczenia i ponownie pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 4: Pieczemy podpłomyki
Podpłomyki smarujemy kremem z sera koziego i układamy warzywa oraz brzoskwinie. Pieczemy jeden po drugim w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C przez 10-12 minut. Liście kopru włoskiego siekamy, posypujemy nimi podpłomyki, które podajemy pokrojone na kawałki.
Zobacz podobne
przepisy
Wegetariańska naan pizza
Pyszne chlebki naan podane w formie pizzy wegetariańskiej: z delikatną cukinią, kukurydzą, pomidorami i mozzarellą.
Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.
Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
To nietypowa wersja pizzy, w której znajdziesz niezwykłe połączenie gruszki i sera. Koniecznie spróbuj tego smaku!
Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Papiloty z dorsza
- Pizza 4 sery
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- Polędwiczki wieprzowe z czekoladą
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Tarta z burakiem
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Wytrawna konfitura z pomidorów z imbirem i limonką
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Pizza pepperoni
- Tatar wołowy
- Batony imbirowo-marcepanowe
- Raclette z porami i boczkiem w śmietanie
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)