Dania główne - Dania mięsne - przepisy i pomysły (str. 33):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kiełbaski w papryce
Paprykowe łódeczki z pastą z twarożku podane z kiełbaskami i owinięte plastrem boczku to oryginalny pomysł na grilla.
Portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich
Tak przygotowanych pierogów chyba jeszcze nie znasz. Zobacz, kuchnia w stylu portugalskim ma Ci do zaoferowania!
Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
Wyobraź sobie, że jesteś w cudownych, malowniczych Alpach. Pomoże Ci w tym smak naszych zrazów według oryginalnego przepisu!
Schab z racuchami w sosie cebulowym z sałatką z buraków
Delikatne mięso z pysznymi dodatkami. Potrawa, która doskonale oddaje charakter kuchni niemieckiej.
Kaczka w sosie pomarańczowym z zapiekaną sałatą rzymską z serem
Soczysta kaczka w wyśmienitym sosie pomarańczowym. Do tego chrupiące ziemniaczki i pyszna zapiekanka z sałatą! Idealne danie na odświętny obiad.
Łopatka wieprzowa z białą kiełbasą w miodowo-piwnej kapuście
Polska wersja francuskiego choucroute. Jednogarnkowe treściwe danie do przygotowania w zaledwie kilka chwil!
Tourte z kurczakiem, porem i tymiankiem
Nie wiesz, czym jest tourte? Z tego przepisu dowiesz się, jak smakuje klasyczne francuskie danie!
Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
Pikantne połączenie soczystego mięsa, aromatycznego sosu i pożywnych warzyw. To sekret na danie rodem z Meksyku!
Królik duszony w sosie z pieczarkami
Delikatne mięso królika duszone w piwie z dodatkiem sosu pieczarkowego – niezwykle pełne smaku danie na każda okazję!
Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
Prosta w przygotowaniu potrawa, która robi ogromne wrażenie. Słodko-kwaśna marynata – oto sekret tego przepisu!
Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
Przekonaj się, jak można zmienić „zwykłe mielone” w wyrafinowane danie. Zainspiruj się pomysłem Kuchni Lidla!
Pikantne leczo ze schabem i cukinią
Bogactwo smaków i aromatów w jednym garnku! Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską, niemiecką i węgierską.