Romantyczna kolacja - Ryba z warzywami - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Łosoś spalony sianem z salsą z papryki
Łosoś spalony sianem? Poznaj tradycyjny przepis na rybę z dodatkiem salsy paprykowej. Aromatyczny i smakowity. Musisz tego spróbować!
Halibut na parze z sosem paprykowym
Delikatny i niezwykle smaczny obiad. Tę pyszną rybę z makaronem z cukinii i sosem paprykowym, dzięki urządzeniu Monsieur Cuisine przygotujesz już w 25 minut. Koniecznie spróbuj!
Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
Delikatny sandacz pieczony z cebulą to całkiem nowy pomysł na rybę, który odświeży Twoje menu! Sięgnij po przepis Karola na eleganckie i proste danie dla fanów wyjątkowych smaków.
Dorsz z ratatouille
Chrupiące i aromatyczne warzywa to główny składnik francuskiego ratatouille. Karol przygotuje je w wersji z soczystym filetem z dorsza! Spróbujecie?
Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
Najsmaczniejsze przepisy często są bardzo proste – tak jest i w tym przypadku! Poznaj przepis na pieczonego zębacza z limonką i kaparami.
Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
Zobacz, jak po mistrzowsku przygotować delikatnego jesiotra! Jego smak doskonale podkreśla soczewica i sos grzybowy.
2 sposoby na łososia - tradycyjny i nowoczesny
Łosoś tradycyjny czy gotowany na parze? Wypróbuj propozycje Darii i Karola i wybierz swoją ulubioną kompozycję smakową!
Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Saltimbocca to danie, które możesz przygotować również z rybą. Do tego pyszne dodatki w postaci aksamitnej polenty i chrupiącej cukinii.
Ryba smażona z sałatką z fasoli
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.
Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
Jeśli znudziły Ci się już ryby smażone, koniecznie wypróbuj przepis Okrasy na jesiotra parzonego w maśle!
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
Połączenie pieczonej ryby, chrupiących orzechów oraz smakowitej caponaty - koniecznie wypróbuj przepis Karola Okrasy!
Jak przyrządzić rybę z warzywami?
Smażona, pieczona, a może gotowana? Jeśli stoicie przed dylematem i nie możecie zdecydować się na sposób przyrządzenia ryby, to sięgnijcie po wskazówki Kuchni Lidla. Dzięki nim dowiecie się m.in., jak przygotować rybę z warzywami z piekarnika, rybę na parze czy też na patelni. W przypadku pierwszej opcji do wyboru macie rybę w folii albo rybę w naczyniu, oczywiście z warzywami. Bez względu na to, czy jesteście zwolennikami ryby z warzywami w folii czy też bez folii, w Kuchni Lidla znajdziecie mnóstwo pomysłów na rybę z warzywami w piekarniku, a wśród nich m.in. przepis na zapiekankę ziemniaczaną z łososiem lub filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym. Ryba zapiekana z warzywami i podana np. z ziemniakami, jak w przepisie na słonecznego łososia, to naprawdę propozycja smacznego i pożywnego obiadu. Więcej pomysłów również na smażone dania rybne szukajcie, jak zwykle, w Kuchni Lidla – oto one:
- smażona ryba na purée z groszku
- ryba smażona z sałatką z fasoli
- chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
- dorsz czarny na szpinaku
- łupacz z salsą pomidorową
Ryba z warzywami na wigilię – nasze propozycje
Ryba z warzywami to również doskonała potrawa na wigilię. Zgodnie z polską tradycją szczególną rolę w tym dniu pełni karp, dlatego tak często występuje jako składnik w przepisach na rybę z warzywami. Przepisu z karpiem w roli głównej szukajcie w Kuchni Lidla – znajdziecie tam m.in. pomysły na rybę w galarecie z warzywami, a wśród nich np. na karpia w galarecie. Na wigilijnym stole nie może też zabraknąć pieczonej ryby z warzywami, dlatego koniecznie sięgnijcie po przepis na pieczoną rybę po grecku.
A jeśli macie ochotę nieco urozmaicić swoje świąteczne menu, to musicie skosztować ryby faszerowanej warzywami, którą Kuchnia Lidla poleca na przykład w przepisie na doradę faszerowaną pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem.