Rigatoni w kremowym sosie pomidorowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

tarkę o małych oczkach

Przygotowanie:

KROK 1: SMAŻYMY CEBULĘ

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 5 minut, aż się zarumieni. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

KROK 2: DODAJEMY CZOSNEK I PASTĘ POMIDOROWĄ

Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy na patelnię razem z pastą pomidorową oraz płatkami chili. Całość smażymy jeszcze przez minutę.

KROK 3: GOTUJEMY SOS

Wlewamy passatę pomidorową i gotujemy sos na małym ogniu przez kilka minut. Następnie odstawiamy go do ostygnięcia.

KROK 4: GOTUJEMY MAKARON

Makaron rigatoni gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odlewamy około ½ szklanki wody z gotowania, dodamy ją później do sosu.

KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREMOWY SOS

Serek wiejski blendujemy z lekko przestudzonym sosem pomidorowym i wlewamy całość z powrotem na patelnię.

KROK 6: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Do sosu dodajemy ugotowany makaron, pokrojone suszone pomidory oraz odlaną wodę z gotowania. Całość podgrzewamy na małym ogniu przez 2 minuty.

KROK 7: PODAJEMY DANIE

Danie oprószamy startym serem pecorino oraz posiekanymi liśćmi bazylii. Mieszamy i od razu podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!