Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS Z GORGONZOLI
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
WSKAZÓWKA! W razie potrzeby, aby sos był bardziej gładki, możemy go przygotować w rozdrabniaczu.
KROK 2: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek smażymy na suchej patelni, aż tłuszcz się wytopi, a mięso nabierze złotego koloru i stanie się chrupiące. Następnie przekładamy go na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATĘ
Czerwoną cebulę kroimy w talarki, a dymkę siekamy. Sałatę kroimy w ćwiartki i nakładamy na talerze. Następnie sałatę polewamy sosem z gorgonzoli i całość posypujemy czerwoną cebulą i dymką. Na koniec ser dzielimy na mniejsze kawałki i wykładamy na talerze wraz z boczkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Ryba z piekarnika
- Domek z piernika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Przekąski sylwestrowe
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sernik pistacjowy
- Śledź w oleju
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Łazanki
- Ciasto na pierogi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)