Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Wszystkie składniki na dressing dajemy do słoika, który następnie zamykamy – energicznie nim potrząsając, przygotowujemy sos.
KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI
Jabłka przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie talarki. Tak przygotowane owoce skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, i odstawiamy na bok. Marchew i burak kroimy w dość cienkie słupki (julienne). Czerwoną cebulę kroimy w talarki.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na półmisek wykładamy szpinak. Następnie układamy na nim jabłka, czerwoną cebulę, marchew, burak, rodzynki i karmelizowane orzechy. Na gotową sałatkę kruszymy twaróg i całość skrapiamy dressingiem. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed nałożeniem na talerz.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Nuggetsy z kurczaka
- Burek ze szpinakiem
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)