zobacz film Sałatka z jabłkami i wędzonym twarogiem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Wszystkie składniki na dressing dajemy do słoika, który następnie zamykamy – energicznie nim potrząsając, przygotowujemy sos.

KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI

Jabłka przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie talarki. Tak przygotowane owoce skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, i odstawiamy na bok. Marchew i burak kroimy w dość cienkie słupki (julienne). Czerwoną cebulę kroimy w talarki.

KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Na półmisek wykładamy szpinak. Następnie układamy na nim jabłka, czerwoną cebulę, marchew, burak, rodzynki i karmelizowane orzechy. Na gotową sałatkę kruszymy twaróg i całość skrapiamy dressingiem. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed nałożeniem na talerz.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!