
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Wszystkie składniki na dressing dajemy do słoika, który następnie zamykamy – energicznie nim potrząsając, przygotowujemy sos.
KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI
Jabłka przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie talarki. Tak przygotowane owoce skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, i odstawiamy na bok. Marchew i burak kroimy w dość cienkie słupki (julienne). Czerwoną cebulę kroimy w talarki.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Na półmisek wykładamy szpinak. Następnie układamy na nim jabłka, czerwoną cebulę, marchew, burak, rodzynki i karmelizowane orzechy. Na gotową sałatkę kruszymy twaróg i całość skrapiamy dressingiem. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed nałożeniem na talerz.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Butter chicken
- Krewetki w tempurze
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Kotlet pożarski – przepis
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)