
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Przygotuj wcześniej:
Kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY SKŁADNIKI
Do wrzącej wody dodajemy bób. Następnie do garnka wkładamy pół pęczka koperku, dodajemy łyżkę miodu i czosnek. Po ok. 5 minutach gotowania, chwilę przed odcedzeniem bobu, obficie doprawiamy całość solą. Gotowy bób zanurzamy na chwilę w lodowatej wodzie. Fasolkę gotujemy krótko, aby pozostała chrupiąca, w gorącej, osolonej wodzie.
WSKAZÓWKA! Młodego bobu nie musimy obierać, natomiast ten trochę starszy warto pozbawić skórek.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Do pojemnika dodajemy olej po suszonych pomidorach, musztardę, miód, sok z cytryny oraz pieprz i sól do smaku. Składniki dokładnie blendujemy, aż powstanie gładki i kremowy sos.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Słonecznik podprażamy na suchej patelni, aż nabierze złotego koloru. Pozostały koperek drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka i zanurzamy ją w zimnej wodzie, aby straciła trochę na ostrości.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Kuskus, krojone suszone pomidory i szpinak przekładamy do miski. Następnie do sałatki dodajemy odcedzoną z wody cebulę, bób i fasolkę szparagową. Całość posypujemy wędzonym twarogiem, prażonym słonecznikiem i posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę skrapiamy dressingiem i przed podaniem dokładnie mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka z zupek chińskich
- Marynata do karkówki
- Fit makaron à la carbonara
- Makaron z sosem amatriciana i guanciale
- Młode ziemniaki z grilla w boczku
- Spaghetti napoli – przepis
- Suflet czekoladowy
- Tagliatelle z sosem alfredo
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Angielskie śniadanie — przepis
- Placuszki z kaszy manny
- Tiramisu pistacjowe z truskawkami
- Szaszłyki z piekarnika
- Frytki z batatów
- Croque madame
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
358 dni temu
Kuskus i bez glutenu?
odpowiedz
358 dni temu
Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi! Niestety przypadkowo oznaczyliśmy sałatkę jako niezawierającą glutenu.