Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Kroimy składniki na mięsną sałatkę
Cebulę obieramy i wraz z korniszonami kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Zioła myjemy, otrząsamy do sucha i drobno siekamy. Mieszamy z jogurtem, śmietaną i musztardą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy co najmniej na 20 minut do przegryzienia się smaków.
KROK 3: Podajemy sałatkę
Sałatę myjemy, osuszamy i dzielimy na liście. Wykładamy nimi miskę lub paterę. Sałatkę mięsną ponownie doprawiamy do smaku i układamy na sałacie. Podajemy z pieczywem.
Zobacz podobne
przepisy
Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
Orzeźwiające połączenie sałaty, owoców, oliwek, cebuli i sera brie. Lekkie i bardzo smaczne danie nie tylko na letnie upały.
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!
Sałatka z awokado i ananasem z orzechowym dressingiem
Sałatka owocowa z dozą pikantności. Polej ją orzechowym dressingiem i odkryj wyrazisty słodko-ostry smak.
Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
Dressing z maślanki? Tak, ale tylko w połączeniu z malinami, świeżą sałatką i chrupiącą bagietką.
Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
Wypróbuj przepis na sałatkę z pieczonej cukinii z ostrym dressingiem, pomarańczami, oliwkami i serem feta!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Gorąca czekolada do picia
- Czekoladowe naleśniki z bananami
- Roladki z indyka z warzywami i ryżem
- Kurczak w pomidorach z pieczoną kapustą
- Pierś kurczaka z bakłażanem
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Sałatka z ogórków z kurczakiem
- Sałatka z białą fasolą
- Kajmak na trzy sposoby
- Owocowe smoothie dla dzieci
- Sałatka z kolorowych ziemniaków
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Holenderska sałatka z tuńczykiem i jajkiem
- Sałatka w słoiku na 3 sposoby
- Placki ziemniaczane z musem jabłkowym
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Dżem z włoskich śliwek
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
- Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
- Kruche orzechowe babeczki z owocami leśnymi
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Hummus z bobu
- Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Schab duszony z sałatką i brokułami
- Wegańska pavlova
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)