
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Kroimy składniki na mięsną sałatkę
Cebulę obieramy i wraz z korniszonami kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm.
KROK 2: Przygotowujemy sos
Zioła myjemy, otrząsamy do sucha i drobno siekamy. Mieszamy z jogurtem, śmietaną i musztardą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy co najmniej na 20 minut do przegryzienia się smaków.
KROK 3: Podajemy sałatkę
Sałatę myjemy, osuszamy i dzielimy na liście. Wykładamy nimi miskę lub paterę. Sałatkę mięsną ponownie doprawiamy do smaku i układamy na sałacie. Podajemy z pieczywem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Guacamole
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Spaghetti carbonara
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Boczek pieczony
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)