• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Kroimy składniki na mięsną sałatkę

Cebulę obieramy i wraz z korniszonami kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm.

KROK 2: Przygotowujemy sos

Zioła myjemy, otrząsamy do sucha i drobno siekamy. Mieszamy z jogurtem, śmietaną i musztardą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z przygotowanymi składnikami i odstawiamy co najmniej na 20 minut do przegryzienia się smaków.

KROK 3: Podajemy sałatkę

Sałatę myjemy, osuszamy i dzielimy na liście. Wykładamy nimi miskę lub paterę. Sałatkę mięsną ponownie doprawiamy do smaku i układamy na sałacie. Podajemy z pieczywem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram