Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miseczki i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na czas krojenia reszty składników.
Ugotowane buraki kroimy w kostkę i przekładamy do dużej miski. Dodajemy do nich pozostałe składniki pokrojone w kostkę: ugotowane ziemniaki, ogórki kiszone, śledzie i jabłko.
WSKAZÓWKA! Najlepiej wykorzystać kwaśne jabłka, np. renety lub inną odmianę o zbliżonym smaku.
Pokrojoną wcześniej cebulę odsączamy z wody i wrzucamy do miski. Na końcu dodajemy pokruszone na mniejsze kawałki pierniki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Jogurt, czosnek i oliwę miksujemy za pomocą blendera.
KROK 3: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy składniki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z wierzchu posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
WSKAZÓWKA! Sałatkę najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, by smaki się przegryzły.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
Porcja zdrowia inspirowana kuchnią włoską. Świeże warzywa i kurczak to pomysł na szybkie, lekkie i smaczne danie.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Ośmiorniczki z grilla
Komentarze (0)