Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy amarantus
Amarantus wsypujemy do 600 ml wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Dodajemy groszek. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i amarantus odstawiamy na ok. 10 minut do spęcznienia.
Krok 2: Podsmażamy cebulę
Dymki oczyszczamy i kroimy w małe krążki. 2/3 podsmażamy na gorącym oleju przez 4 minuty aż do zeszklenia, dodajemy ziarna gorczycy i smażymy przez kolejne 2 minuty. Doprawiamy octem, solą oraz pieprzem i mieszamy. Całość dodajemy do amarantusa. Rozdzielamy do czterech miseczek.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w słupki. Rukolę oraz kiełki myjemy i osuszamy. Układamy wraz z resztą dymek i rzodkiewkami na amarantusie i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Guacamole
- Łazanki
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)