Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy amarantus
Amarantus wsypujemy do 600 ml wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Dodajemy groszek. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i amarantus odstawiamy na ok. 10 minut do spęcznienia.
Krok 2: Podsmażamy cebulę
Dymki oczyszczamy i kroimy w małe krążki. 2/3 podsmażamy na gorącym oleju przez 4 minuty aż do zeszklenia, dodajemy ziarna gorczycy i smażymy przez kolejne 2 minuty. Doprawiamy octem, solą oraz pieprzem i mieszamy. Całość dodajemy do amarantusa. Rozdzielamy do czterech miseczek.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w słupki. Rukolę oraz kiełki myjemy i osuszamy. Układamy wraz z resztą dymek i rzodkiewkami na amarantusie i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
Schab to nie tylko kotlety – dodaj kaszę, suszone oraz świeże owoce i ciesz się lekką, ale sycącą sałatką.
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
Spróbuj pysznego połączenia jabłka z amarantusem i twarogiem i przygotuj zapiekankę w słodkiej wersji.
Sałatka z makaronem i klopsikami
Doskonała sałatka na obiad bądź przyjęcie – z warzywami, makaronem i klopsikami z pysznym sosem jogurtowym z zielonym pieprzem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny makowiec
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)