Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy amarantus
Amarantus wsypujemy do 600 ml wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Dodajemy groszek. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i amarantus odstawiamy na ok. 10 minut do spęcznienia.
Krok 2: Podsmażamy cebulę
Dymki oczyszczamy i kroimy w małe krążki. 2/3 podsmażamy na gorącym oleju przez 4 minuty aż do zeszklenia, dodajemy ziarna gorczycy i smażymy przez kolejne 2 minuty. Doprawiamy octem, solą oraz pieprzem i mieszamy. Całość dodajemy do amarantusa. Rozdzielamy do czterech miseczek.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w słupki. Rukolę oraz kiełki myjemy i osuszamy. Układamy wraz z resztą dymek i rzodkiewkami na amarantusie i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
Schab to nie tylko kotlety – dodaj kaszę, suszone oraz świeże owoce i ciesz się lekką, ale sycącą sałatką.
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
Spróbuj pysznego połączenia jabłka z amarantusem i twarogiem i przygotuj zapiekankę w słodkiej wersji.
Sałatka z makaronem i klopsikami
Doskonała sałatka na obiad bądź przyjęcie – z warzywami, makaronem i klopsikami z pysznym sosem jogurtowym z zielonym pieprzem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka z kurczakiem i chorizo
- Orzeźwiająca sałatka z melonem
- Krewetki tygrysie w maślanym sosie z botwinki i czosnku
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Zupa z groszku z miętą i prażoną gruszką
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
- Domowy blok czekoladowy
- Zielone curry z groszkiem cukrowym
- Omlet z amarantusem i owocami
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Sałatka z białej fasoli
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Kotleciki z makaronem z cukinii i sałatką
- Zupa z fasolki szparagowej
- Makaron z fasolką szparagową
- Kotleciki z komosy ryżowej
- Kanapka wyścigowa wyścigówka
- Smoothie z mango
- Makowe ślimaczki
- Wieniec morelowo-figowy
- Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
- Prosta zupa z kaszą gryczaną
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Placek ze śliwkami
- Bułeczki z chili
- Wegańska fajita z pieczarek portobello i papryki
- Roladki z pizzy (low carb)
- Podudzia kurczaka duszone w sosie z fasolą z sałatką z buraków
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)