• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy amarantus

Amarantus wsypujemy do 600 ml wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Dodajemy groszek. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i amarantus odstawiamy na ok. 10 minut do spęcznienia.

Krok 2: Podsmażamy cebulę

Dymki oczyszczamy i kroimy w małe krążki. 2/3 podsmażamy na gorącym oleju przez 4 minuty aż do zeszklenia, dodajemy ziarna gorczycy i smażymy przez kolejne 2 minuty. Doprawiamy octem, solą oraz pieprzem i mieszamy. Całość dodajemy do amarantusa. Rozdzielamy do czterech miseczek.

Krok 3: Łączymy składniki dania

Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w słupki. Rukolę oraz kiełki myjemy i osuszamy. Układamy wraz z resztą dymek i rzodkiewkami na amarantusie i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram