Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
 - tarkę o drobnych oczkach
 - sito
 - słoiki lub szerokie szklanki do podania sałatki
 
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ BULGUR
Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2: GOTUJEMY FASOLKĘ SZPARAGOWĄ
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 minut, aż zmięknie (powinna jednak pozostać lekko chrupiąca). Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY POMARAŃCZOWY SOS WINEGRET
Skórkę otartą z pomarańczy, sok wyciśnięty z jej połowy, oliwę, musztardę i sól łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki sos.
Krok 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
W słoikach lub szerokich szklankach układamy warstwami składniki sałatki: pomarańczowy sos winegret, ugotowaną kaszę, ugotowaną fasolkę szparagową, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, szpinak oraz pokrojony w kostkę ser feta.
Podajemy sałatkę. Składniki mieszamy tuż przed spożyciem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Boczek pieczony
 - Przekąski sylwestrowe
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Świąteczne pierniczki
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Sałatka gyros
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Śledzie po kaszubsku
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Ciasto marchewkowe
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)