Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- tarkę o drobnych oczkach
- sito
- słoiki lub szerokie szklanki do podania sałatki
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ BULGUR
Kaszę bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2: GOTUJEMY FASOLKĘ SZPARAGOWĄ
Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 10 minut, aż zmięknie (powinna jednak pozostać lekko chrupiąca). Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY POMARAŃCZOWY SOS WINEGRET
Skórkę otartą z pomarańczy, sok wyciśnięty z jej połowy, oliwę, musztardę i sól łączymy w naczyniu blendera i miksujemy na gładki sos.
Krok 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
W słoikach lub szerokich szklankach układamy warstwami składniki sałatki: pomarańczowy sos winegret, ugotowaną kaszę, ugotowaną fasolkę szparagową, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, szpinak oraz pokrojony w kostkę ser feta.
Podajemy sałatkę. Składniki mieszamy tuż przed spożyciem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Świąteczne pierniczki
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka gyros
- Nuggetsy z kurczaka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)