Sałatka z mango, awokado i tofu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do czosnku
  • ręcznik papierowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY TOFU

Tofu owijamy ręcznikiem papierowym. Przygniatamy ciężką miską i pozostawiamy do odsączenia na 15 minut. Następnie kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, mieszamy z sosem sojowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą  i mąką ziemniaczaną.

Krok 2: SMAŻYMY TOFU

Tofu smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SAŁATKI

Do miski przekładamy szpinak. Dodajemy obrane, pokrojone w kostkę mango, awokado pokrojone w plastry oraz cebulę i rzodkiewki pokrojone w talarki. Awokado posypujemy sezamem, a mango czarnuszką.

Dodajemy tofu oraz drobno posiekaną papryczkę chili.

Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce i polewamy nim sałatkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!