Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Bulion, olej, przyprawy i sok z cytryny połącz w misce i dokładnie wymieszaj. Mięso przełóż do miski i obtocz w marynacie. Włóż do lodówki na ok. 3 godziny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy rozmaryn, posypujemy kolorowym pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez ok. 20 minut. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na ok. 5 minut, aby mięso dobrze wchłonęło płyn.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik pistacjowy
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)