Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Bulion, olej, przyprawy i sok z cytryny połącz w misce i dokładnie wymieszaj. Mięso przełóż do miski i obtocz w marynacie. Włóż do lodówki na ok. 3 godziny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy rozmaryn, posypujemy kolorowym pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez ok. 20 minut. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na ok. 5 minut, aby mięso dobrze wchłonęło płyn.
Zobacz podobne
przepisy
Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!
Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
Pomysł na sycący mięsny obiad prosto z grilla – połączenie kuszącej polędwicy wołowej z aromatyczną mieszanką ziół.
Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
Chcesz przygotować szybką ucztę niespodziankę na Dzień Ojca? Wykorzystaj przepis Karola na idealne steki z grilla podane z warzywną salsą i świeżą sałatką!
Grillowany stek z jelenia
W sezonie grillowym poszukaj nowych inspiracji! Sięgnij po steki z jelenia w aromatycznej marynacie i przyrządź je na ruszcie podczas imprezy w ogrodzie. Taka alternatywa zasmakuje każdemu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Stek wołowy z grilla
- Świąteczny kompot z jabłek i cytrusów
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Jajka po rosyjsku
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Gulasz z jelenia
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Rosół z gęsi z warzywami
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Szakszuka
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Kalarepa faszerowana grochem
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- Zielona pasta jajeczna
- Sos aioli
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- SYLWESTROWE KORECZKI SZPINAKOWE
- Świąteczne bałwanki
- NALEWKA WIŚNIOWA
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Marynata grillowa do ryby
- Grillowany stek z jelenia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)