Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Bulion, oliwę, sok z cytryny, mielone goździki, sól i pieprz połącz w dużej misce. Stek z szynki dzika włóż do marynaty, dokładnie rozprowadź ją po całym mięsie i odstaw miskę do lodówki na minimum 5 godzin.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy mięso na 5 minut, by wchłonęło płyn.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Łazanki
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Burek ze szpinakiem
- Uszka z grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)