![Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/018224fa3702-3986dce322d8-lidl-stek_z_szynki_z_dzika_w_cytrynowym_sosie_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Bulion, oliwę, sok z cytryny, mielone goździki, sól i pieprz połącz w dużej misce. Stek z szynki dzika włóż do marynaty, dokładnie rozprowadź ją po całym mięsie i odstaw miskę do lodówki na minimum 5 godzin.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy mięso na 5 minut, by wchłonęło płyn.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany stek z jelenia
W sezonie grillowym poszukaj nowych inspiracji! Sięgnij po steki z jelenia w aromatycznej marynacie i przyrządź je na ruszcie podczas imprezy w ogrodzie. Taka alternatywa zasmakuje każdemu!
![Grillowany stek z jelenia](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8166ede71dab-52cdd0bd60c3-Grillowany_stek_z_jelenia_lidl.webp)
Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
Jeśli pieczeń, to tylko z jelenia! Sprawdź, jak to szlachetne mięso zyskuje na smaku dzięki winno-musztardowej marynacie i wolnemu pieczeniu. Dla takiego dania zawsze znajdzie się okazja!
![Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7a6919b217a2-47d17a2267b5-Pieczony_udziec_z_jelenia_w_marynacie_winno-musztardowej_lidl.webp)
Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
Domowy obiad inny niż zwykle? Na specjalną okazję podaj pieczeń z dzika w sosie myśliwskim, która świetnie komponuje się z pyzami i surówką z modrej kapusty. Pycha!
![Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b6f6f28dfc65-8d36fc1c6cc7-Pieczeń_z_dzika_w_sosie_myśliwskim_z_pyzami_i_kapustą_lidl.webp)
Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
Plastry aromatycznej pieczeni udekorowane wykwintnym piwnym sosem to doskonały pomysł na oryginalny obiad lub przyjęcie.
![Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f0bf351405c7-783dae88d1-pieczen.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg pieczony z ziemniakami
- Chlebek mięsny
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Toscakaka z migdałami i dżemem z borówek
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Bitki z szynki z dzika
- Zupa buraczkowa
- Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
- Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
- Wielkanocna babka z pomelo
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Kuleczki z koziego sera
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Sałatka z rukolą i gruszką
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z topinamburem
- Pizza bez drożdży
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Kanapka rybaka
Komentarze (0)