Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik nagrzany do temp. 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Bulion, oliwę, sok z cytryny, mielone goździki, sól i pieprz połącz w dużej misce. Stek z szynki dzika włóż do marynaty, dokładnie rozprowadź ją po całym mięsie i odstaw miskę do lodówki na minimum 5 godzin.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy mięso na 5 minut, by wchłonęło płyn.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany stek z jelenia
W sezonie grillowym poszukaj nowych inspiracji! Sięgnij po steki z jelenia w aromatycznej marynacie i przyrządź je na ruszcie podczas imprezy w ogrodzie. Taka alternatywa zasmakuje każdemu!
Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
Jeśli pieczeń, to tylko z jelenia! Sprawdź, jak to szlachetne mięso zyskuje na smaku dzięki winno-musztardowej marynacie i wolnemu pieczeniu. Dla takiego dania zawsze znajdzie się okazja!
Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
Domowy obiad inny niż zwykle? Na specjalną okazję podaj pieczeń z dzika w sosie myśliwskim, która świetnie komponuje się z pyzami i surówką z modrej kapusty. Pycha!
Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
Plastry aromatycznej pieczeni udekorowane wykwintnym piwnym sosem to doskonały pomysł na oryginalny obiad lub przyjęcie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg pieczony z ziemniakami
- Chlebek mięsny
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Toscakaka z migdałami i dżemem z borówek
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Bitki z szynki z dzika
- Zupa buraczkowa
- Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
- Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
- Wielkanocna babka z pomelo
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Stek z szynki z dzika w cytrynowym sosie
- Kuleczki z koziego sera
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Sałatka z rukolą i gruszką
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sałatka z topinamburem
- Pizza bez drożdży
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Kanapka rybaka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)