
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Stek ze strusia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Krok 1: Smażymy stek
Masło klarowane podgrzewamy na patelni i smażymy stek z każdej strony przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy sosem sojowym i odstawiamy.
Krok 2: Podsmażamy cebulę
W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka przez kilka minut.
Krok 3: Doprawiamy cebulę
Następnie dodajemy syrop z agawy, sól, pieprz oraz wino. Cebulę dusimy około 30 minut. Dodajemy ocet balsamiczny i dusimy kolejne kilka minut. Aby cebula była bardziej słodka, dodajemy więcej syropu z agawy. Steki podajemy z karmelizowaną cebulą.
Zobacz podobne
przepisy
Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.

Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
Daria Ładocha przygotowała doskonały przepis na pyszny stek z tuńczyka z purée z pieczonych gruszek. Wypróbuj!

Stek wołowy z masłem paryskim
Masło paryskie pachnie świeżymi ziołami i winną szalotką! Doskonale smakuje z grillowanym stekiem i chrupiącą fasolką!

Komentarze (6)
2048 dni temu
tylko skąd wziąć stek ze strusia .... :(
odpowiedz
2048 dni temu
Jest dostępny w Lidlu :)
2046 dni temu
z lidla lub makro ;-)
2044 dni temu
z lidla jest w ofercie
2038 dni temu
haha z lidla skoro kuchnia lidla
2037 dni temu
z lidla...
zobacz wszystkie