Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Stek ze strusia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.

Krok 1: Smażymy stek

Masło klarowane podgrzewamy na patelni i smażymy stek z każdej strony przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy sosem sojowym i odstawiamy.

Krok 2: Podsmażamy cebulę

W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka przez kilka minut.

Krok 3: Doprawiamy cebulę

Następnie dodajemy syrop z agawy, sól, pieprz oraz wino. Cebulę dusimy około 30 minut. Dodajemy ocet balsamiczny i dusimy kolejne kilka minut. Aby cebula była bardziej słodka, dodajemy więcej syropu z agawy. Steki podajemy z karmelizowaną cebulą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    361 dni temu
    tylko skąd wziąć stek ze strusia .... :(

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    361 dni temu
    Jest dostępny w Lidlu :)
  • Gość Gość
    359 dni temu
    z lidla lub makro ;-)
  • Gość Gość
    357 dni temu
    z lidla jest w ofercie
  • Gość Gość
    351 dni temu
    haha z lidla skoro kuchnia lidla
  • Gość Gość
    350 dni temu
    z lidla...

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram