Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Stek ze strusia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Krok 1: Smażymy stek
Masło klarowane podgrzewamy na patelni i smażymy stek z każdej strony przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy sosem sojowym i odstawiamy.
Krok 2: Podsmażamy cebulę
W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka przez kilka minut.
Krok 3: Doprawiamy cebulę
Następnie dodajemy syrop z agawy, sól, pieprz oraz wino. Cebulę dusimy około 30 minut. Dodajemy ocet balsamiczny i dusimy kolejne kilka minut. Aby cebula była bardziej słodka, dodajemy więcej syropu z agawy. Steki podajemy z karmelizowaną cebulą.
Zobacz podobne
przepisy
Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.
Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
Daria Ładocha przygotowała doskonały przepis na pyszny stek z tuńczyka z purée z pieczonych gruszek. Wypróbuj!
Stek wołowy z masłem paryskim
Masło paryskie pachnie świeżymi ziołami i winną szalotką! Doskonale smakuje z grillowanym stekiem i chrupiącą fasolką!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
- Golonka na sposób azjatycki
- Kurczak w sojowej marynacie
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Shake sojowy z jagodami i gruszką
- Stek z jelenia
- Tyrolski gröstl
- Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Faszerowana indyczka
- Bezglutenowa tortilla
- Makaron w sosie sojowym
- Steki z kalafiora z sałatką z jarmużu
- Crème brûlée z karmelizowaną pomarańczą
- Lunchbox z pastą z ciecierzycy
- Klasyczny mus czekoladowy
- Zupa z zielonych szparagów z kiełkami i twarogiem
- Krem z dyni z chrupiącą kaszą gryczaną
- Ubijany ser brie z grzankami
- Kanapka z kurczakiem
- Mątwa w białym winie
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Makaron w sosie śmietankowym
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Risotto pomidorowe
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2540 dni temu
tylko skąd wziąć stek ze strusia .... :(
odpowiedz
2540 dni temu
Jest dostępny w Lidlu :)
2538 dni temu
z lidla lub makro ;-)
2537 dni temu
z lidla jest w ofercie
2531 dni temu
haha z lidla skoro kuchnia lidla
2530 dni temu
z lidla...