
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Stek ze strusia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Krok 1: Smażymy stek
Masło klarowane podgrzewamy na patelni i smażymy stek z każdej strony przez około 4 minuty. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy sosem sojowym i odstawiamy.
Krok 2: Podsmażamy cebulę
W rondelku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka przez kilka minut.
Krok 3: Doprawiamy cebulę
Następnie dodajemy syrop z agawy, sól, pieprz oraz wino. Cebulę dusimy około 30 minut. Dodajemy ocet balsamiczny i dusimy kolejne kilka minut. Aby cebula była bardziej słodka, dodajemy więcej syropu z agawy. Steki podajemy z karmelizowaną cebulą.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Baklawa grecka
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ryż z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (6)
2853 dni temu
tylko skąd wziąć stek ze strusia .... :(
odpowiedz
2853 dni temu
Jest dostępny w Lidlu :)
2851 dni temu
z lidla lub makro ;-)
2850 dni temu
z lidla jest w ofercie
2844 dni temu
haha z lidla skoro kuchnia lidla
2843 dni temu
z lidla...