Surówka z kapusty pekińskiej
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: Rozdrabnianie papryki

Paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić, opłukać, grubo pokroić i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5, następnie przełożyć do dużej miski.

Krok 2: Rozdrabnianie kapusty

Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić na 1-centymetrowe kawałki. Kapustę bez głąba pokroić na kawałki, umyć i odwirować. Kapustę z solą, cukrem, oliwą, octem i pieprzem włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5, następnie wymieszać w misce z papryką. Surówkę ponownie przyprawić, ewentualnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!