
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Rozdrabnianie papryki
Paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić, opłukać, grubo pokroić i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5, następnie przełożyć do dużej miski.
Krok 2: Rozdrabnianie kapusty
Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić na 1-centymetrowe kawałki. Kapustę bez głąba pokroić na kawałki, umyć i odwirować. Kapustę z solą, cukrem, oliwą, octem i pieprzem włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 4 sekundy/prędkość 5, następnie wymieszać w misce z papryką. Surówkę ponownie przyprawić, ewentualnie wymieszać z majonezem i szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Surówka z brukselki
Mała brukselka, wiele możliwości! Tym razem nie gotowana, a chrupiąca – na surowo. Wykorzystaj to pyszne warzywo, by przygotować sałatkę z wyjątkowym dressingiem.

Surówka z białej kapusty
Brzmi klasycznie? Zatem sprawdź propozycje, w której pozornie niewielkie zmiany robią prawdziwą różnicę! Ta surówka to Twoje obiadowe must have!

Surówka z kalarepy
Chrupiąca, soczysta i wyrazista kalarepa z prażonym sezamem wprasza się na Wasze stoły! Skosztujcie i się rozkoszujcie!

Surówka z młodej kapusty
Młoda kapusta doskonale smakuje również w świeżych surówkach! Przygotuj tę według przepisu Karola – ciesz się bogactwem warzyw i owoców połączonych smakiem pysznej marynaty.

Komentarze (0)