Surówka z brukselki

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • szatkownicę do warzyw (tzw. mandolinę)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: MYJEMY I SZATKUJEMY BRUKSELKĘ

Brukselkę myjemy i odsączamy z wody na durszlaku, a następnie obieramy z zewnętrznych liści. Każdą główkę szatkujemy do miski za pomocą szatkownicy do warzyw. 

Krok 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SURÓWKI

Dodajemy posiekane liście szpinaku, pistacje obrane z łupinek, rodzynki i twaróg pokruszony na mniejsze kawałki.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dressingu dokładnie mieszamy w miseczce.

Krok 4: PODAJEMY SAŁATKĘ

Tuż przed podaniem mieszamy składniki sałatki połączone w misce. Dodajemy dressing i ponownie mieszamy całość. Z wierzchu posypujemy czarnuszką.

WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przygotować sałatkę z wyprzedzeniem, poszatkuj i pokrój wszystkie potrzebne składniki, a następnie ułóż je obok siebie na półmisku. Obok składników ustaw kokilkę z dressingiem. Tak podaną sałatkę Twoi goście będą mogli wymieszać tuż przed spożyciem, dzięki czemu pozostanie świeża i chrupiąca.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!