
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- szatkownicę do warzyw (tzw. mandolinę)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: MYJEMY I SZATKUJEMY BRUKSELKĘ
Brukselkę myjemy i odsączamy z wody na durszlaku, a następnie obieramy z zewnętrznych liści. Każdą główkę szatkujemy do miski za pomocą szatkownicy do warzyw.
Krok 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI SURÓWKI
Dodajemy posiekane liście szpinaku, pistacje obrane z łupinek, rodzynki i twaróg pokruszony na mniejsze kawałki.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dressingu dokładnie mieszamy w miseczce.
Krok 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Tuż przed podaniem mieszamy składniki sałatki połączone w misce. Dodajemy dressing i ponownie mieszamy całość. Z wierzchu posypujemy czarnuszką.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcesz przygotować sałatkę z wyprzedzeniem, poszatkuj i pokrój wszystkie potrzebne składniki, a następnie ułóż je obok siebie na półmisku. Obok składników ustaw kokilkę z dressingiem. Tak podaną sałatkę Twoi goście będą mogli wymieszać tuż przed spożyciem, dzięki czemu pozostanie świeża i chrupiąca.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
Taki sposób na brukselkę pokochają wszyscy! Wypróbuj przepis Darii i przygotuj sałatkę na ciepło – przyprawy, orzechy i pieczone warzywa łączą się w niej ze smakiem!

Zielona szakszuka
Zielona wariacja na temat szakszuki – z brukselką, szpinakiem, jajkami i serem feta. Koniecznie spróbuj na śniadanie!

Zupa jarzynowa z brukselką
Wykorzystaj mrożonkę na zupę jarzynową Freshona i przygotuj pyszną zupę!

Brukselka zapiekana z boczkiem
Brukselka to nuda? Nic z tych rzeczy! Wypróbuj przepis Karola i odkryj ją na nowo! Doskonale chrupiąca, podana z boczkiem i doskonałym sosem – w takiej brukselce się w niej zakochasz!

Komentarze (0)