![Surówka z młodej kapusty z groszkiem i kukurydzą Surówka z młodej kapusty z groszkiem i kukurydzą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/bcddf945ba62-d94c751b68ee-kuchnia-lidla-surowka-z-mlodej-kapusty.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota kuchennego MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE GROSZKU I KUKURYDZY
Do pojemnika termorobota kuchennego MC Smart wlewamy 500 ml zimnej wody. Groszek i kukurydzę umieszczamy we wkładzie do gotowania, a ten montujemy w pojemniku miksującym. Gotujemy warzywa, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 120°C / czas 8 minut / obroty 1. Ostrożnie wyjmujemy wkład, następnie studzimy warzywa, polewając je zimną wodą, i odkładamy. Pojemnik myjemy i osuszamy.
WSKAZÓWKA: Ziarna kukurydzy należy odciąć od kolby ostrym nożem.
KROK 2: PRZYGOTOWANIE DRESSINGU
Do pojemnika miksującego dodajemy jogurt naturalny, majonez, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Po wymieszaniu wszystko przekładamy do innego naczynia.
KROK 3: PRZYGOTOWANIE WARZYW
Kapustę kroimy w kostkę (4 cm) i dodajemy ją do pojemnika miksującego. Za pomocą termorobota kuchennego MC Smart siekamy ją, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 sekund / obroty 6. Posiekaną kapustę przekładamy do innego naczynia.
Do pojemnika dodajemy marchewkę pokrojoną na kawałki (2 cm) i ją siekamy. Nastawiamy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.
KROK 4: PRZYGOTOWANIE SURÓWKI
Przygotowane wcześniej składniki surówki – posiekaną kapustę, dressing, groszek i kukurydzę – dodajemy do pojemnika miksującego. Całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 1.
KROK 5: PODAJEMY SURÓWKĘ
Surówkę przekładamy do stosownego naczynia (miski lub głębokiego talerza) i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Surówka z kalarepy
Chrupiąca, soczysta i wyrazista kalarepa z prażonym sezamem wprasza się na Wasze stoły! Skosztujcie i się rozkoszujcie!
![Surówka z kalarepy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bb114723da55-c732d6643437-kw20-Surówka-z-kalarepy-kinga-paruzel.webp)
Obiadowa sałatka z kukurydzą
To wyjątkowo prosta i ciekawa w smaku sałatka z kukurydzą w roli głównej. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub wypełnienie wrapów.
![Obiadowa sałatka z kukurydzą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/54b460a27c3c-50434495ae4f-kw34-kinga-paruzel-obiadowa-salatka-z-kukurydza.webp)
Zasmażana młoda kapusta
Zasmażana młoda kapusta z koperkiem, to idealny dodatek do dań na letnie dni. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
![Zasmażana młoda kapusta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c1eafa192884-1199bc026b68-zasmazana mloda kapusta.webp)
Sałatka colesław z czerwonej kapusty
Surówka coleslaw przygotowana z czerwonej kapusty to przyjemna odmiana. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, wrapów lub burgerów.
![Sałatka colesław z czerwonej kapusty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f727b0023e91-a74b9b4200e6-kw19-2023-kinga-paruzel-coleslaw-z-czerwonej-kapusty.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)