Surówka z młodej kapusty z groszkiem i kukurydzą

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota kuchennego MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE GROSZKU I KUKURYDZY

Do pojemnika termorobota kuchennego MC Smart wlewamy 500 ml zimnej wody. Groszek i kukurydzę umieszczamy we wkładzie do gotowania, a ten montujemy w pojemniku miksującym. Gotujemy warzywa, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 120°C / czas 8 minut / obroty 1. Ostrożnie wyjmujemy wkład, następnie studzimy warzywa, polewając je zimną wodą, i odkładamy. Pojemnik myjemy i osuszamy.

WSKAZÓWKA: Ziarna kukurydzy należy odciąć od kolby ostrym nożem.

KROK 2: PRZYGOTOWANIE DRESSINGU

Do pojemnika miksującego dodajemy jogurt naturalny, majonez, oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Po wymieszaniu wszystko przekładamy do innego naczynia.

KROK 3: PRZYGOTOWANIE WARZYW

Kapustę kroimy w kostkę (4 cm) i dodajemy ją do pojemnika miksującego. Za pomocą termorobota kuchennego MC Smart siekamy ją, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 7 sekund / obroty 6. Posiekaną kapustę przekładamy do innego naczynia.

Do pojemnika dodajemy marchewkę pokrojoną na kawałki (2 cm) i ją siekamy. Nastawiamy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.  

KROK 4:  PRZYGOTOWANIE SURÓWKI

Przygotowane wcześniej składniki surówki – posiekaną kapustę, dressing, groszek i kukurydzę – dodajemy do pojemnika miksującego. Całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 1.

KROK 5: PODAJEMY SURÓWKĘ

Surówkę przekładamy do stosownego naczynia (miski lub głębokiego talerza) i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!