Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • woreczki do zamrażania
  • tłuczek do mięsa

Krok 1: Kroimy kumkwaty

Kapustę kiszoną odcedzamy na sitku. Kumkwaty zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 1 minutę, a następnie odcedzamy. Proces powtarzamy jeszcze raz. Kumkwaty przelewamy zimną wodą, kroimy każdy na 3-4 plasterki, usuwając przy tym pestki.

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dodajemy kumkwaty i podsmażamy przez chwilę razem, posypujemy cukrem i karmelizujemy przez 2 minuty, mieszając. Dolewamy sok pomarańczowy, wyciśnięty z połowy pomarańczy i bulion. Dodajemy kapustę kiszoną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 3: Smażymy sznycle z indyka

Płatki kukurydziane dokładnie rozgniatamy i przekładamy do głębokiego talerza. Sznycle z indyka myjemy, osuszamy, umieszczamy w woreczku do zamrażania i rozbijamy na płasko. Sznycle doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy najpierw w mące, a następnie w lekko roztrzepanych jajach i panierujemy w płatkach kukurydzianych, dobrze je przy tym dociskając. Sznycle smażymy na gorącym maśle klarowanym przez 3-4 minuty z każdej strony, a następnie osączamy na ręczniku papierowym. Kapustę doprawiamy ewentualnie większą ilością cukru, podajemy ze sznyclami i kleksem śmietany.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Roladki z indyka z papryką i kaparami

Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.

Roladki z indyka z papryką i kaparami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami

Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.

Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 10 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym

Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!

Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!