Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- woreczki do zamrażania
- tłuczek do mięsa
Krok 1: Kroimy kumkwaty
Kapustę kiszoną odcedzamy na sitku. Kumkwaty zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 1 minutę, a następnie odcedzamy. Proces powtarzamy jeszcze raz. Kumkwaty przelewamy zimną wodą, kroimy każdy na 3-4 plasterki, usuwając przy tym pestki.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na gorącym maśle aż do zeszklenia. Dodajemy kumkwaty i podsmażamy przez chwilę razem, posypujemy cukrem i karmelizujemy przez 2 minuty, mieszając. Dolewamy sok pomarańczowy, wyciśnięty z połowy pomarańczy i bulion. Dodajemy kapustę kiszoną, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3: Smażymy sznycle z indyka
Płatki kukurydziane dokładnie rozgniatamy i przekładamy do głębokiego talerza. Sznycle z indyka myjemy, osuszamy, umieszczamy w woreczku do zamrażania i rozbijamy na płasko. Sznycle doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy najpierw w mące, a następnie w lekko roztrzepanych jajach i panierujemy w płatkach kukurydzianych, dobrze je przy tym dociskając. Sznycle smażymy na gorącym maśle klarowanym przez 3-4 minuty z każdej strony, a następnie osączamy na ręczniku papierowym. Kapustę doprawiamy ewentualnie większą ilością cukru, podajemy ze sznyclami i kleksem śmietany.
Zobacz podobne
przepisy
Roladki z indyka z papryką i kaparami
Kruche roladki z piersi z indyka wypełnione papryką, kaparami oraz serem feta to idealny pomysł na niebanalnego grilla.
Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
Kruche kawałki sznycla z szynki zanurzone w pysznej marynacie, grillowane w towarzystwie ziemniaków i kawałków pora.
Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
Pyszny pomysł na grillowane sznycle z indyka, wypełnione masą serową, sezamem oraz bazylią. Grill, że palce lizać!
Sznycel w panierce owsianej z sałatką z ziemniaków
Plastry mięsa w złocistej panierce z płatków owsianych. Oryginalny pomysł na klasyczny sznycel wiedeński. Doskonały!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Churros — hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tiramisu ze śliwkami
- Zupa gulaszowa z młodą kapustą i pomidorami
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Sałatka z topinamburem
- Tarta z kiszoną kapustą
- Indyk ze szparagami
- Szare kluski
- Kaszotto z młodą kapustą
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Zielony koktajl kaktusowy z tonikiem
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Racuchy na maślance
- Tabbouleh z kaszą z kalafiora
- Bajaderka jeżyki
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Wegański zielony omlet z silken tofu
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Kanapki z humusem i fasolkami edamame
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Oberiba – zupa z kalarepy i proziaki
- Kluski serowe z chłodnikiem z melona
- Napój radości
- Deser proteinowy à la tiramisu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)