zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • formę o wymiarach 20 x 20 cm
  • papier do pieczenia
  • silikonową łopatkę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Mieszamy suche składniki ciasta

Suche składniki ciasta mieszamy w misce.

Krok 2: Mieszamy mokre składniki ciasta

W osobnej misce mieszamy mokre składniki ciasta.

Krok 3: Łączymy wszystkie składniki ciasta

Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy, aż się połączą. Dodajemy żurawiny, posiekane orzechy włoskie i pokruszoną czekoladę. Ponownie mieszamy.

Krok 4: Pieczemy ciasto

Tak przygotowaną masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy orzechami i płatkami migdałów. Ciasto pieczemy ok. 40-45 minut w temperaturze 180°C.

Gdy ostygnie, kroimy w kostkę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram