
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORKI
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
KROK 2: SMAŻYMY PASTĘ CURRY
Do miski do mieszania termorobota MC Smart wkładamy koszyczek. Na wkład z ostrzami zakładamy mieszadełko. Dodajemy czerwoną pastę curry i smażymy, używając programu „przypiekanie” / czas: 2 minuty / temperatura: 120°C / obroty: 1.
KROK 3: GOTUJEMY RYŻ
W międzyczasie gotujemy ryż jaśminowy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Następnie dodajemy do wszystkiego mleko kokosowe, wodę, sos rybny, cukier oraz suszone liście kaffiru i gotujemy sos, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Kroimy paprykę w paski i dodajemy ją wraz z krewetkami oraz pomidorkami koktajlowymi. Nadal gotujemy sos, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Po tym czasie dodajemy do sosu liście świeżej bazylii i sok z limonki. Zmieniamy parametry programu „własne ustawienia” / czas: 2 minuty / temperatura: 100°C / obroty: 1 i gotujemy dalej.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Gotowe curry podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem jaśminowym.
Zobacz podobne przepisy
Zobacz przepisy na lato
- Ryba z piekarnika
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)