Tajskie curry z krewetkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • termorobota MC Smart

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORKI

Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.

KROK 2: SMAŻYMY PASTĘ CURRY

Do miski do mieszania termorobota MC Smart wkładamy koszyczek. Na wkład z ostrzami zakładamy mieszadełko. Dodajemy czerwoną pastę curry i smażymy, używając programu „przypiekanie” / czas: 2 minuty / temperatura: 120°C / obroty: 1.

KROK 3: GOTUJEMY RYŻ

W międzyczasie gotujemy ryż jaśminowy.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Następnie dodajemy do wszystkiego mleko kokosowe, wodę, sos rybny, cukier oraz suszone liście kaffiru i gotujemy sos, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Kroimy paprykę w paski i dodajemy ją wraz z krewetkami oraz pomidorkami koktajlowymi. Nadal gotujemy sos, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Po tym czasie dodajemy do sosu liście świeżej bazylii i sok z limonki. Zmieniamy parametry programu „własne ustawienia” / czas: 2 minuty / temperatura: 100°C / obroty: 1 i gotujemy dalej.

KROK 5: PODAJEMY DANIE

Gotowe curry podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem jaśminowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!