Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMIDORKI
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół.
KROK 2: SMAŻYMY PASTĘ CURRY
Do miski do mieszania termorobota MC Smart wkładamy koszyczek. Na wkład z ostrzami zakładamy mieszadełko. Dodajemy czerwoną pastę curry i smażymy, używając programu „przypiekanie” / czas: 2 minuty / temperatura: 120°C / obroty: 1.
KROK 3: GOTUJEMY RYŻ
W międzyczasie gotujemy ryż jaśminowy.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Następnie dodajemy do wszystkiego mleko kokosowe, wodę, sos rybny, cukier oraz suszone liście kaffiru i gotujemy sos, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Kroimy paprykę w paski i dodajemy ją wraz z krewetkami oraz pomidorkami koktajlowymi. Nadal gotujemy sos, używając programu „własne ustawienia” / czas: 8 minut / temperatura: 100°C / obroty: 1. Po tym czasie dodajemy do sosu liście świeżej bazylii i sok z limonki. Zmieniamy parametry programu „własne ustawienia” / czas: 2 minuty / temperatura: 100°C / obroty: 1 i gotujemy dalej.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Gotowe curry podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem jaśminowym.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w czerwonym curry
Azjatyckie danie według pomysłu Karola Okrasy – chrupiące krewetki z pikantnym czerwonym curry.
Makaron ryżowy z krewetkami
Szukasz pomysłu na danie w stylu azjatyckim? Wypróbuj połączenie makaronu ryżowego z krewetkami i aromatycznym sosem według przepisu Karola! To jest pyszne!
Kokosowe krewetki z sosem mango
Pyszne, kokosowe krewetki z dodatkiem delikatnego ryżu jaśminowego i słodko-ostrego sosu mango. To idealny pomysł na zaskakujący obiad w stylu azjatyckim.
Bułeczki bao z chrupiącymi krewetkami
Sprawdź przepis na puszyste i delikatne bułeczki bao z dodatkiem pysznych i wspaniale chrupiących krewetek w panierce panko. Zobacz, jakie to łatwe, i delektuj się tym niesamowitym połączeniem smaków.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)