Tarta flambee

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • wałek
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 250°C

 

Krok 1: Zagniatamy ciasto

Mieszamy wszystkie składniki ciasta. Dokładnie zagniatamy i rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką na cienki placek. Przekładamy na blachę posmarowaną oliwą.

Krok 2: Pieczemy tartę

Cebule i figi kroimy w plasterki. Ser trzemy na tarce. Na placku układamy składniki: cebule, figi i szynkę. Wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 250°C i pieczemy przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy pestkami granatu, układamy rukolę i skrapiamy olejem z pestek winogron.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Tarta ze szpinakiem i serem kozim

Wykwintny, ale łatwy pomysł na obiad? Tarta ze szpinakiem i kozim serem!

Tarta ze szpinakiem i serem kozim

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Tarta z cukinią i kozim serem

Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z cukinią, kozim serem i szynką to doskonały pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!

Tarta z cukinią i kozim serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Daria Ładocha

Tarta z burakiem

Łatwa i szybka tarta, bo z ciasta francuskiego, a do tego pyszna, bo z dodatkiem buraka i sera koziego!

Tarta z burakiem
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Daria Ładocha

Tarta z kiszoną kapustą

Szukasz przepisu na oryginalną tartę? Przygotuj wersję z kiszoną kapustą i daktylami!

Tarta z kiszoną kapustą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:25 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Kasia Kasia
    1384 dni temu
    Tarta super! Ciasto chrupiące od spodu dzięki pieczeniu na naoliwionej blaszce, za drugim razem dodałam ciut więcej wody ale to kwestia mąki. Dodatki super pasują. Ogólnie prostota i elegancja!

    odpowiedz

  • Mateusz Mateusz
    1899 dni temu
    Nie rozumiem pozostałych komentarzy - ciasto z tych proporcji wychodzi idealne, robiliśmy tartę wielokrotnie i zawsze się udawała. Bez problemu łączy się w całość i pozostaje przyjemnie wilgotne. W razie braku fig na rynku polecam gruszkę - świetny zamiennik :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2492 dni temu
    Absolutnie NIE polecam tego przepisu - ciasto zrobione w tych proporcjach to nieporozumienie, nie łączy się, jest suche i bardzo twarde. Temperatura pieczenia zbyt wysoka - zmarnowane składniki.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2570 dni temu
    Proporcje ciasta są kompletnie nietrafione, wychodzi suche, niemożliwe do połączenia w jednolitą masę. Trzeba dodać zdecydowanie więcej mokrych składników!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!