Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wałek
  • blachę do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 250°C

 

Krok 1: Zagniatamy ciasto

Mieszamy wszystkie składniki ciasta. Dokładnie zagniatamy i rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką na cienki placek. Przekładamy na blachę posmarowaną oliwą.

Krok 2: Pieczemy tartę

Cebule i figi kroimy w plasterki, szynkę w kostkę. Ser trzemy na tarce. Na placku układamy składniki: cebule, figi i szynkę. Wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 250°C i pieczemy przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy pestkami granatu, układamy rukolę i skrapiamy olejem z pestek winogron.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    20 dni temu
    Absolutnie NIE polecam tego przepisu - ciasto zrobione w tych proporcjach to nieporozumienie, nie łączy się, jest suche i bardzo twarde. Temperatura pieczenia zbyt wysoka - zmarnowane składniki.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    98 dni temu
    Proporcje ciasta są kompletnie nietrafione, wychodzi suche, niemożliwe do połączenia w jednolitą masę. Trzeba dodać zdecydowanie więcej mokrych składników!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram