Tarta z warzywami i serem pleśniowym

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • naczynie żaroodporne,
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (bez termoobiegu).

KROK 1: Pieczemy warzywa

Skorzonery i marchewki myjemy, obieramy i marynujemy w oliwie, soli i pieprzu. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy około 25 minut.

KROK 2: Przygotowujemy tartę

Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o wymiarach 30 x 30 cm. Ciasto wkładamy do zamrażalnika, aby się zmroziło. Po wyjęciu z zamrażalnika smarujemy je roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Białą część pora kroimy cienko i rozkładamy na powierzchni ciasta, tak aby pozostawić z każdej strony po 2 cm wolnego miejsca wzdłuż krawędzi ciasta. Następnie układamy upieczone warzywa, filety anchois, czosnek pokrojony w plasterki i listki bazylii. Tatrę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i pieczemy przez 20 minut.

KROK 3: Dekorujemy tartę

Na wyjęta z piekarnika tatrę nakładamy kawałki sera pleśniowego. Układamy rukolę, skrapiamy całość oliwą i miodem. Posypujemy orzeszkami pistacjowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Tarta z morelami i kremem lawendowym

Zobacz, jak łatwo przygotować słodką tartę z morelami. To doskonały deser na zakończenie każdego dnia.

Tarta z morelami i kremem lawendowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 16 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Tarta z kremem cytrynowym

Tarty z różnymi nadzieniami i sezonowymi owocami to bardzo popularny i pyszny deser. Zobacz, jak łatwo przygotować tartę z kremem cytrynowym.

Tarta z kremem cytrynowym

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tarta cytrynowa z jagodami

Do cytrynowych aromatów doskonale pasują słodkie jagody. Tarta z takim nadzieniem będzie przepyszna!

Tarta cytrynowa z jagodami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Tarta ze szpinakiem i serem kozim

Wykwintny, ale łatwy pomysł na obiad? Tarta ze szpinakiem i kozim serem!

Tarta ze szpinakiem i serem kozim

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!