Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na dnie naczynia do pieczenia układamy rozmaryn i perliczkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nacieramy mięso odrobiną oliwy z oliwek.
3 pomarańcze myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w ósemki i układamy wokół perliczki. Z 3 pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy go do naczynia z mięsem.
Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni, podlewając od czasu do czasu sokiem zebranym z dna naczynia. Gdy perliczka będzie mocno zrumieniona, wyjmujemy mięso z piekarnika i przekładamy na talerze.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Mini burgery
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Makówki śląskie
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (5)
1408 dni temu
Bardzo bardzo dobre 👍
Odpowiedz
2187 dni temu
Przepis wypróbuję w najbliższy weekend, z czym najlepiej podać to danie? Myślałam o rozmarynowym puree, ale nie mam pomysłu na dodatek 'warzywny' ;)
Odpowiedz
2187 dni temu
Marto, do perliczki pasuje zarówno świeża i lekka, zielona sałata, w której nie zabraknie np. rukoli lub roszponki i pomidorków połączonych dobrym sosem vinegret, jak i modra kapusta czy pieczone warzywa korzeniowe :)
4211 dni temu
Olka, zachęcamy do wypróbowania również innych przepisów!
Odpowiedz
4212 dni temu
Perliczka wedle tego przepisu jest mega!!! Normalnie bomba! PYSZNE!!! Polecam, warto;)
Odpowiedz