Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Na dnie naczynia do pieczenia układamy rozmaryn i perliczkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nacieramy mięso odrobiną oliwy z oliwek.

3 pomarańcze myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w ósemki i układamy wokół perliczki. Z 3 pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy go do naczynia z mięsem.

Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni, podlewając od czasu do czasu sokiem zebranym z dna naczynia. Gdy perliczka będzie mocno zrumieniona, wyjmujemy mięso z piekarnika i przekładamy na talerze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Ania Ania
    1084 dni temu
    Bardzo bardzo dobre 👍

    odpowiedz

  • Marta Marta
    1864 dni temu
    Przepis wypróbuję w najbliższy weekend, z czym najlepiej podać to danie? Myślałam o rozmarynowym puree, ale nie mam pomysłu na dodatek 'warzywny' ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1864 dni temu
    Marto, do perliczki pasuje zarówno świeża i lekka, zielona sałata, w której nie zabraknie np. rukoli lub roszponki i pomidorków połączonych dobrym sosem vinegret, jak i modra kapusta czy pieczone warzywa korzeniowe :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3888 dni temu
    Olka, zachęcamy do wypróbowania również innych przepisów!

    odpowiedz

  • olka olka
    3889 dni temu
    Perliczka wedle tego przepisu jest mega!!! Normalnie bomba! PYSZNE!!! Polecam, warto;)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!