Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na dnie naczynia do pieczenia układamy rozmaryn i perliczkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nacieramy mięso odrobiną oliwy z oliwek.
3 pomarańcze myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w ósemki i układamy wokół perliczki. Z 3 pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy go do naczynia z mięsem.
Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni, podlewając od czasu do czasu sokiem zebranym z dna naczynia. Gdy perliczka będzie mocno zrumieniona, wyjmujemy mięso z piekarnika i przekładamy na talerze.
Zobacz podobne
przepisy
Perliczka w czerwonym winie
Oryginalny sposób na drób: perliczka w towarzystwie suszonych grzybów, z nutą rozmarynu oraz wytrawnego czerwonego wina.
Pieczony kurczak z pistacjami
Inspirowany kuchnią amerykańską przepis na drób. Udka z orzechowym farszem i pieczone ziemniaki rozpływają się w ustach!
Łatwa saltimbocca z kurczaka
Soczysty filet zapieczony z szynką szwarcwaldzką i żółtym serem. Popularna potrawa inspirowana kuchnią Włoch w drobiowym wydaniu.
Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Perliczka w czerwonym winie
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Dorsz z chorizo i rozmarynem
- Tarta razowa z botwinką i kozim serem
- Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- Makaron z pieczoną kaczką
- Makowiec na spodzie z bezą i maślaną kruszonką
- Smoothie jagodowe z lodami waniliowymi
- Tort z sosem z czerwonych owoców
- Smoothie z kiwi i ogórków
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Ryż z warzywami
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
- Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
- Proste ciasto z truskawkami
- Surówka z białej kapusty
- Kotlety śledziowe
- Chlebek z pesto i kabanosami
- Zielony falafel burger
- Szaszłyki z jagnięciny
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Ogórkowa agua fresca
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Deser czekoladowo-kawowy z gorącymi malinami
- Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
- Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
- Uda gęsi z jabłkami i grochem smażonym z kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1061 dni temu
Bardzo bardzo dobre 👍
odpowiedz
1841 dni temu
Przepis wypróbuję w najbliższy weekend, z czym najlepiej podać to danie? Myślałam o rozmarynowym puree, ale nie mam pomysłu na dodatek 'warzywny' ;)
odpowiedz
1841 dni temu
Marto, do perliczki pasuje zarówno świeża i lekka, zielona sałata, w której nie zabraknie np. rukoli lub roszponki i pomidorków połączonych dobrym sosem vinegret, jak i modra kapusta czy pieczone warzywa korzeniowe :)
3865 dni temu
Olka, zachęcamy do wypróbowania również innych przepisów!
odpowiedz
3866 dni temu
Perliczka wedle tego przepisu jest mega!!! Normalnie bomba! PYSZNE!!! Polecam, warto;)
odpowiedz