Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Na dnie naczynia do pieczenia układamy rozmaryn i perliczkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nacieramy mięso odrobiną oliwy z oliwek.

3 pomarańcze myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w ósemki i układamy wokół perliczki. Z 3 pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy go do naczynia z mięsem.

Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni, podlewając od czasu do czasu sokiem zebranym z dna naczynia. Gdy perliczka będzie mocno zrumieniona, wyjmujemy mięso z piekarnika i przekładamy na talerze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1549 dni temu
    Olka, zachęcamy do wypróbowania również innych przepisów!

    odpowiedz

  • olka olka
    1550 dni temu
    Perliczka wedle tego przepisu jest mega!!! Normalnie bomba! PYSZNE!!! Polecam, warto;)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram