Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie i obierz ze skorupek. Żółtka oddziel od białek i przetrzyj przez sitko o drobnych oczkach lub bardzo drobno posiekaj i rozdrobnij za pomocą ostrza noża.
Ciasto kruche
Wszystkie składniki zagniatamy. Odstawiamy do lodówki na około godzinę. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4 mm, wycinamy serduszka i nakłuwamy je widelcem.
Masa kokosowa
Umieszczamy wszystkie składniki w garnku i prażymy je przez 6 minut na małym ogniu (do momentu ścięcia białka). Przestudzoną masę kokosową wyciskamy ze szprycy na kruche serduszka po ich obwodzie. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 12 minut.
Galaretka malinowa
Żelatynę moczymy w wodzie. Maliny odparowujemy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy cukier. Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy namoczoną żelatynę. Mieszamy do rozpuszczenia żelatyny. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na upieczone, przestudzone kruche serduszka.
Zobacz podobne
przepisy
Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
Mrożony deser najlepszy na letnie upały! Sprawdź przepis na domowe lody śmietankowe z sosem malinowym i ciasteczkami.
Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
Świetna przekąska na przyjęcie! Kruche ciasto pistacjowe, krem cytrynowy i mnóstwo owoców – goście będą zachwyceni.
Deser śliwkowo-czekoladowy
Taki deser podbije serca gości! Śliwkowo-czekoladowa kompozycja urzeka nie tylko wyglądem, ale i wyjątkowym smakiem.
Szwarcwaldzki tort z wiśniami
Połącz czekoladowy biszkopt, wiśnie w gęstym żelu oraz puszysty krem i stwórz wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufelki migdałowe
- Róże karnawałowe
- Słodki bufet Pawła Małeckiego
- Kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe
- Markizy owsiane z marchewką i konfiturą truskawkową
- Alpejskie ciasto z owocami lasu i bezą
- Babeczki z jabłkami w kształcie róży
- Kruche ciasteczka – przepis
- Daktylowe praliny
- Lizaki w kształcie reniferków
- Serduszka z musem z liczi i malin
- Pieczone gruszki z nadzieniem i bezą
- Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Chłodnik z botwiny
- Indyk ze szparagami
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
- Ciasto ze śliwkami i kruszonką
- Ciasto Góra Lodowa – przepis
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Klopsiki z ciecierzycy w wegańskim sosie à la pieczeniowym
- Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Talarki pumpernikla z burakami
- Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
- Krewetkowo-wieprzowe pulpeciki po wietnamsku z grilla z sałatką z arbuza i ogórka
- Placek brzoskwiniowy z orzechami
- Gravlax z tartymi buraczkami
- Seromakowiec
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (26)
619 dni temu
Do masy kokosowej idą same białka, czy całe jajka?
odpowiedz
614 dni temu
Do masy kokosowej potrzeba jedynie białek jaj. Bardzo dziękujemy za uwagę! Pracujemy aktualnie nad tym, aby w przepisie nie było nieścisłości.
972 dni temu
Chyba tylko dla wroga, a i jego szkoda:(
odpowiedz
2811 dni temu
A czy mozna zamienic make na zytnia?
odpowiedz
2811 dni temu
Zosiu, w tym przepisie nie rekomendujemy takiej zamiany :)
3883 dni temu
Fanko Lidla, ugotuj całe jajka, a później wyciągnij żółta :)
odpowiedz
3883 dni temu
A jak ugotowac same zoltka??
odpowiedz
3884 dni temu
Polecam ciasteczka, kruche i pyszne. Zastanawiam sie dlaczego akurat jajka gotowane,czy od tego zalezy ta ich kruchosc? Zamiast malinek i pianki czesc oblozylam roztopiona czekolada. Rowniez wyszly super, dzieki ciastu!! Brawo Pawel :)
odpowiedz
3884 dni temu
Agato, ciasteczka pieczemy bez termoobiegu. Drogi gościu, wiórki kokosowe możesz zastąpić bardzo drobno posiekanymi płatkami migdałów.
odpowiedz
3885 dni temu
a piec mamy z termo obiegiem czy bez ?
odpowiedz
3885 dni temu
czy można dać coś innego niż kokosy bo nie zabardzo lubie .. :)
odpowiedz
3893 dni temu
zrobiłam i wyszły rewelacyjne! polecam :)
odpowiedz
3894 dni temu
w zależności od wielkości jajek;) mnie wyszły niecałe 3 jajka na 90 g białka
odpowiedz
3894 dni temu
90 g białka to 4 jajka
odpowiedz
3895 dni temu
Pychotka, córka zrobiła dla ukochanego. Fantastyczne połączenie słodkiego ciasta z lekką nutką kwaśności malin (w jej przypadku maliny mrożone). Polecam
odpowiedz
3895 dni temu
w tej chwili skonczylam piec ciasteczka sa kruche i delikatne.polecam przepis
odpowiedz
3895 dni temu
Ja natomiast nie wiem jak przeliczyć 90g białka - ile to jajek?
odpowiedz
3895 dni temu
Katrino, robimy dokładnie tak, jak jest napisane w przepisie: dodajemy białka, cukier (bez ubijania) oraz wiórki kokosowe i prażymy :)
odpowiedz
3895 dni temu
Witam. Mam problem z tym koksem. W przepisie pisz, aby połaczyc cukier, białka oraz kokos- jak rozumiem bialka ubic z cukrem, dodac kos a potem tę mase uprazyc?
odpowiedz
3895 dni temu
Drogi gościu, tak, to nie pomyłka :) Chodzi o ugotowane i przetarte żółtka, które dodajemy do ciasta.
odpowiedz
3896 dni temu
Ugotowane :) Dzisiaj robiłam i wyszły mega może nie takie ładne ale zbliżone bo za długo prażony kokos się studził
odpowiedz
3896 dni temu
ugotowane żóltka ?? a nie surowe ?? help!!!!!!!
odpowiedz
3897 dni temu
Dziękujemy Olu, mamy nadzieję, że inni też się skuszą na walentynkowe serduszka!
odpowiedz
3898 dni temu
Ciastka bardzo smaczne,wyciełam je duże ponieważ kokos jest gęsty i łatwiej jest go rozprowadzic na większych ciastkach.Przepis na ciastka bardzo smaczny .Polecam :)
odpowiedz
3898 dni temu
Olu, zdaj relacje, czy smakowały :)
odpowiedz
3899 dni temu
Bardzo mi się podobają,konfiturę z malin już kupiłam w Lidlu więc chyba zrobię ciasteczka :)
odpowiedz
zobacz wszystkie