
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI Z PRZYPRAWAMI
Ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki mieszamy w misce z 1 łyżką oliwy i połową przypraw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Naczynie żaroodporne wyjmujemy z piekarnika na kratkę. Nie wyłączamy piekarnika. Do ziemniaków dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w ćwiartki, czosnek pokrojony w talarki i jarmuż. Całość mieszamy z pozostałymi przyprawami i 1 łyżką oliwy.
Kiełbaski układamy na wierzchu. Skrapiamy pozostałą oliwą.
KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY OBIAD
Całość pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Przed podaniem posypujemy porwanymi listkami bazylii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Kutia
- Guacamole
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1528 dni temu
Nie wiem skąd macie turbo ziemniaki, ale 30minut nie starczy na te, które można dostać w lidlu
Odpowiedz