Wegański obiad z jednego naczynia

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI Z PRZYPRAWAMI

Ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki mieszamy w misce z 1 łyżką oliwy i połową przypraw.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Naczynie żaroodporne wyjmujemy z piekarnika na kratkę. Nie wyłączamy piekarnika. Do ziemniaków dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w ćwiartki, czosnek pokrojony w talarki i jarmuż. Całość mieszamy z pozostałymi przyprawami i 1 łyżką oliwy.

Kiełbaski układamy na wierzchu. Skrapiamy pozostałą oliwą.

KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY OBIAD

Całość pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Przed podaniem posypujemy porwanymi listkami bazylii.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • MArek MArek
    1203 dni temu
    Nie wiem skąd macie turbo ziemniaki, ale 30minut nie starczy na te, które można dostać w lidlu

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!