Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZEMY ZIEMNIAKI Z PRZYPRAWAMI
Ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki mieszamy w misce z 1 łyżką oliwy i połową przypraw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
KROK 2: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Naczynie żaroodporne wyjmujemy z piekarnika na kratkę. Nie wyłączamy piekarnika. Do ziemniaków dokładamy paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę pokrojoną w ćwiartki, czosnek pokrojony w talarki i jarmuż. Całość mieszamy z pozostałymi przyprawami i 1 łyżką oliwy.
Kiełbaski układamy na wierzchu. Skrapiamy pozostałą oliwą.
KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY OBIAD
Całość pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Przed podaniem posypujemy porwanymi listkami bazylii.
Zobacz podobne
przepisy
Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
Weekend to idealny czas na pitę! Spróbujcie szybkiego przepisu na jej smaczną, roślinną wersję.
Wegańskie leczo ze śliwką
Przepis na wegańskie leczo Kingi Paruzel czeka na Ciebie! Zobacz, jak szybko i łatwo przygotujesz ten doskonały posiłek!
Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
Nie masz pomysłu na szybki obiad? Przygotuj pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem ciecierzycy!
Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
Świetna grillowa alternatywa nie tylko dla wegetarian – kompozycja aromatycznych warzyw, ziół i słodkiego smaku moreli.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fasolka po bretońsku
- Halloweenowe kiełbaski w cieście francuskim
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Ciasto na pizzę
- Pizzerinki portobello
- Jogurt
- Granita cytrynowa
- Udon z kurczakiem w ostrym sosie
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Risotto – klasyczny przepis
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Owocowe sushi
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Deser pascha w 10 minut
- Żółta pasta curry
- Suflet z mango
- Ciasto kawowo-wiśniowe
- Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1163 dni temu
Nie wiem skąd macie turbo ziemniaki, ale 30minut nie starczy na te, które można dostać w lidlu
odpowiedz