Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub mikser z końcówką do ubijania
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DOMOWY MAJONEZ ROŚLINNY
Napój sojowy wlewamy do naczynia miksera. Dodajemy ocet, musztardę, pieprz i miód lub cukier puder. Miksujemy, aż składniki się połączą, a następnie stopniowo dodajemy olej, cały czas ubijając, aż majonez zgęstnieje.
Jeśli majonez jest zbyt rzadki, dodajemy odrobinę oleju i ponownie miksujemy. Zbyt gęsty majonez można natomiast rozrzedzić odrobiną gorącej wody.
Krok 2: SMAŻYMY KLOPSY
Klopsy obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na ładny, rumiany kolor.
KROK 3: PODAJEMY PITY
Chlebki pita wypełniamy umytymi liśćmi sałaty, pomidorem i ogórkiem pokrojonymi w plasterki, cebulą pokrojoną w piórka i przesmażonymi klopsami
Podajemy z porcją domowego majonezu. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!
Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
Sycące, szwedzkie klopsiki z pysznym, kremowym sosem śmietanowym – tym razem w wersji wegańskiej! Wykorzystaj ten prosty przepis, by przygotować obiad dla całej rodziny.
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!
Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Kutia
- Wegańska ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)