
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub mikser z końcówką do ubijania
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DOMOWY MAJONEZ ROŚLINNY
Napój sojowy wlewamy do naczynia miksera. Dodajemy ocet, musztardę, pieprz i miód lub cukier puder. Miksujemy, aż składniki się połączą, a następnie stopniowo dodajemy olej, cały czas ubijając, aż majonez zgęstnieje.
Jeśli majonez jest zbyt rzadki, dodajemy odrobinę oleju i ponownie miksujemy. Zbyt gęsty majonez można natomiast rozrzedzić odrobiną gorącej wody.
Krok 2: SMAŻYMY KLOPSY
Klopsy obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na ładny, rumiany kolor.
KROK 3: PODAJEMY PITY
Chlebki pita wypełniamy umytymi liśćmi sałaty, pomidorem i ogórkiem pokrojonymi w plasterki, cebulą pokrojoną w piórka i przesmażonymi klopsami
Podajemy z porcją domowego majonezu. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pierniki
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)