Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender lub mikser z końcówką do ubijania

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DOMOWY MAJONEZ ROŚLINNY

Napój sojowy wlewamy do naczynia miksera. Dodajemy ocet, musztardę, pieprz i miód lub cukier puder. Miksujemy, aż składniki się połączą, a następnie stopniowo dodajemy olej, cały czas ubijając, aż majonez zgęstnieje.

Jeśli majonez jest zbyt rzadki, dodajemy odrobinę oleju i ponownie miksujemy. Zbyt gęsty majonez można natomiast rozrzedzić odrobiną gorącej wody.

Krok 2: SMAŻYMY KLOPSY

Klopsy obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na ładny, rumiany kolor.

KROK 3: PODAJEMY PITY

Chlebki pita wypełniamy umytymi liśćmi sałaty, pomidorem i ogórkiem pokrojonymi w plasterki, cebulą pokrojoną w piórka i przesmażonymi klopsami

Podajemy z porcją domowego majonezu. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!