
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub mikser z końcówką do ubijania
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DOMOWY MAJONEZ ROŚLINNY
Napój sojowy wlewamy do naczynia miksera. Dodajemy ocet, musztardę, pieprz i miód lub cukier puder. Miksujemy, aż składniki się połączą, a następnie stopniowo dodajemy olej, cały czas ubijając, aż majonez zgęstnieje.
Jeśli majonez jest zbyt rzadki, dodajemy odrobinę oleju i ponownie miksujemy. Zbyt gęsty majonez można natomiast rozrzedzić odrobiną gorącej wody.
Krok 2: SMAŻYMY KLOPSY
Klopsy obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na ładny, rumiany kolor.
KROK 3: PODAJEMY PITY
Chlebki pita wypełniamy umytymi liśćmi sałaty, pomidorem i ogórkiem pokrojonymi w plasterki, cebulą pokrojoną w piórka i przesmażonymi klopsami
Podajemy z porcją domowego majonezu. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Corn dog
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)