Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender lub mikser z końcówką do ubijania
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DOMOWY MAJONEZ ROŚLINNY
Napój sojowy wlewamy do naczynia miksera. Dodajemy ocet, musztardę, pieprz i miód lub cukier puder. Miksujemy, aż składniki się połączą, a następnie stopniowo dodajemy olej, cały czas ubijając, aż majonez zgęstnieje.
Jeśli majonez jest zbyt rzadki, dodajemy odrobinę oleju i ponownie miksujemy. Zbyt gęsty majonez można natomiast rozrzedzić odrobiną gorącej wody.
Krok 2: SMAŻYMY KLOPSY
Klopsy obsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju na ładny, rumiany kolor.
KROK 3: PODAJEMY PITY
Chlebki pita wypełniamy umytymi liśćmi sałaty, pomidorem i ogórkiem pokrojonymi w plasterki, cebulą pokrojoną w piórka i przesmażonymi klopsami
Podajemy z porcją domowego majonezu. Z wierzchu posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
Wypróbuj wegański odpowiednik szybkiego i prostego dania kuchni meksykańskiej w stylu meksykańskim! Łatwo podzielisz się nim z gośćmi lub bliskimi. Sprawdź, jak smakują tortille z wegańskim mięsem!
Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
Sycące, szwedzkie klopsiki z pysznym, kremowym sosem śmietanowym – tym razem w wersji wegańskiej! Wykorzystaj ten prosty przepis, by przygotować obiad dla całej rodziny.
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!
Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- Tarta z kiszoną kapustą
- Tarta kokosowa
- Idealny biszkopt
- Wolno pieczona karkówka w przyprawach korzennych
- Wegański łosoś z papryki
- Wegańska chałka
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Babeczki jogurtowe z owocami
- Chrupiące młode ziemniaki z pieca
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Pita pizza
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Racuszki na kefirze z owocami
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- 5 sposobów na koktajle
- Miniomlety pomidorowe
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- Florentynki migdałowe
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Ciasto z profiterolkami
- Serniczkowe zajączki
- Wegański falafel burger z portobello
- Domowe lody szparagowe
Komentarze (0)