
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 15 minut, aż będą miękkie. Odcedzamy i studzimy.
Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na duże kawałki. Pomidory myjemy. Morele kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Przygotowane składniki nakłuwamy na przemian z ziemniakami na patyczki do szaszłyków.
Liście bazylii obrywamy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Oba składniki mieszamy z olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy z wszystkich stron marynatą, a następnie grillujemy na aluminiowej tacce na gorącym grillu przez 10 minut, wielokrotnie przy tym obracając i smarując pozostałą oliwą z bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makówki śląskie
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledzie po kaszubsku
- Makowiec japoński
- Domek z piernika
- Śledź w oleju
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)