Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 15 minut, aż będą miękkie. Odcedzamy i studzimy.

Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na duże kawałki. Pomidory myjemy. Morele kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Przygotowane składniki nakłuwamy na przemian z ziemniakami na patyczki do szaszłyków.

Liście bazylii obrywamy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Oba składniki mieszamy z olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy z wszystkich stron marynatą, a następnie grillujemy na aluminiowej tacce na gorącym grillu przez 10 minut, wielokrotnie przy tym obracając i smarując pozostałą oliwą z bazylią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia

Łosoś z grilla… Czemu nie! A już na pewno w postaci oryginalnych szaszłyków z marynatą i soczystymi cząstkami limonki.

Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry

Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.

Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Szaszłyki bałkańskie

Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!

Szaszłyki bałkańskie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!