Kolorowe szaszłyki warzywne z morelami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 15 minut, aż będą miękkie. Odcedzamy i studzimy.

Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na duże kawałki. Pomidory myjemy. Morele kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Przygotowane składniki nakłuwamy na przemian z ziemniakami na patyczki do szaszłyków.

Liście bazylii obrywamy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Oba składniki mieszamy z olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy z wszystkich stron marynatą, a następnie grillujemy na aluminiowej tacce na gorącym grillu przez 10 minut, wielokrotnie przy tym obracając i smarując pozostałą oliwą z bazylią.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram