Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 15 minut, aż będą miękkie. Odcedzamy i studzimy.
Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na duże kawałki. Pomidory myjemy. Morele kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Przygotowane składniki nakłuwamy na przemian z ziemniakami na patyczki do szaszłyków.
Liście bazylii obrywamy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Oba składniki mieszamy z olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy z wszystkich stron marynatą, a następnie grillujemy na aluminiowej tacce na gorącym grillu przez 10 minut, wielokrotnie przy tym obracając i smarując pozostałą oliwą z bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
Łosoś z grilla… Czemu nie! A już na pewno w postaci oryginalnych szaszłyków z marynatą i soczystymi cząstkami limonki.
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
Szaszłyki bałkańskie
Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!
Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
Oryginalny pomysł na grilla, który oczaruje nie tylko jaroszy: szaszłyki z pieczarek i cukinii przyprawione rozmarynem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Sałatka gyros
- Kompot z suszu z cytryną
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik staropolski
- Domek z piernika
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)