Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie około 15 minut, aż będą miękkie. Odcedzamy i studzimy.
Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na duże kawałki. Pomidory myjemy. Morele kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Przygotowane składniki nakłuwamy na przemian z ziemniakami na patyczki do szaszłyków.
Liście bazylii obrywamy i siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Oba składniki mieszamy z olejem, doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyki smarujemy z wszystkich stron marynatą, a następnie grillujemy na aluminiowej tacce na gorącym grillu przez 10 minut, wielokrotnie przy tym obracając i smarując pozostałą oliwą z bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
Łosoś z grilla… Czemu nie! A już na pewno w postaci oryginalnych szaszłyków z marynatą i soczystymi cząstkami limonki.
Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
Delikatne mięso z indyka w jogurtowej marynacie wzbogacone smakiem banana – podane razem w postaci pysznych szaszłyków.
Szaszłyki bałkańskie
Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!
Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
Oryginalny pomysł na grilla, który oczaruje nie tylko jaroszy: szaszłyki z pieczarek i cukinii przyprawione rozmarynem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Bożonarodzeniowe ciasto miodowe
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Szaszłyki z warzywami i ananasem
- Zupa z pomidorów i kopru włoskiego z posypką z grzanek i fety
- Faszerowana kalarepa
- Lody o smaku słonego karmelu
- Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Perłowa owsianka
- Ocet morelowy
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Szaszłyki z halloumi
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Pierogi z mięsem
- Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
- Pancakesy faszerowane jabłkiem
- Kiszonka orientalna
- Kaczka w sosie curry z gruszkami i pomarańczą
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Pasztet z ryby z pieczarkami
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
- Mazurek czekoladowy
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Kurczak pieczony w całości
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Jadalne prezenty: chlebek, gorąca czekolada i granola
- Ciasto herbaciane
- Naleśniki z farszem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)