Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- rozdrabniacz
Krok 1: Miksujemy składniki batonów
Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.
Krok 2: Przekładamy masę do foremki
Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.
Krok 3: Dekorujemy batony
W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Śledź w oleju
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Domek z piernika
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3046 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
Odpowiedz
3046 dni temu
Gosiu, możesz zamienić syrop na miód :)